Реклама / Ads
0| 8475 |10.07.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Кралят на копърките опита да регистрира нова фирма, ДАИ го отряза

.
Яне Янков
Добилият известност като крал на копърките Яне Янков, опита да регистрира нова фирма за таксиметрови услуги. Това научи Фрог нюз от източници в Изпълнителна агенция „Автомобилни превози“. Най-куриозното е, че хипер напористият Янков искал фирмата да бъде легализираната под името „О. К. Супертранс “, идентична с конкурентната и утвърдена от години в този бранш.
 

Единствената разлика е само в точките, които Янков сложил между първите букви „О“ и „К“. От Изпълнителната агенция  го сюрпризирали неприятно в сряда, че номерът му да се докопа  до лиценз, няма да мине. Благодарение на това решение, копърките няма да плъзнат в столицата и да щавят хората.

 

Скандалът с фирмата на бизнесмена избухна след като в предаването“Господари на ефира“ показаха как коли от предишната фирма на Яне Янков „СК “ Стил Транс взимат по 70 лв . от клиенти за 13 километра. За това разстояние редовните превозвачески  фирми взимат не повече от 12-15 лв . И тогава на всички направи впечатление, че името на фирмата, към която работят такситата -копърки, се доближава до известна фирма.

 

Разкритата измама изкара Янков от равновесие. Той отрито се нахвърли върху журналиста на предаването  и пробва физически да се саморазправя с него.  Отделно от това организира шофьорите да излязат на протест пред ДАИ  в столицата.

Според служители на Изпълнителната агенция, при внезапни проверки, Янков декларирал, че документите се държат от водачите и нищо не показвал. Заради номерата на бизнесмена, се предвижда да бъде променено законодателството, така, че да го задължава във всеки един момент да държи всички необходими документи  за превозваческата  дейност и да ги представя на контролните органи.  

Над  100 таксита работят за скандалния таксиметров бос. Те возят с франчайз  договори. Освен собственик на фирма той е и председател на една от браншовите организации на таксиметровия бизнес. В нея членуват предимно единични таксита, които возят на най-високите цени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11734 |10.07.2015 Само във Фрог: Бизнесмен, близък до АБВ, се уреди със скрап за милиони от военните . 0| 5125 |08.07.2015 Акад. Русев за Фрог: Вероятно нарочно не присъждат пенсия на Инджова . 0| 10911 |08.07.2015 Д. Божилов за Фрог: Натиск за Искров е оказвал Йордан Цонев и царските юпита . 0| 5830 |07.07.2015 Бойко Ганчевски пред Фрог: Полицаите не са в стерилна среда, прихващат от по-старите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads