Реклама / Ads
28| 6135 |24.09.2008 НОВИНИ

Frognews.bg: Ще работим! Заплахите не ни плашат! С двоен хъс сме!

.
Това обявихме, ние, журналистите от сайта на пребития Огнян Стефанов на пресконференция днес. „Възможно е Огнян да е бушона, за да се дискредитира ДАНС”, каза зам.- гл.редактор Ал. Иванов.
 

Огнян Стефанов не е коментирал конкретни статии, по които е работил. Напоследък се обсъждаше проектираната обновена визия на сайта и вмъкването на нови рубрики в него. Заместникът на главния редактор на Frognews.bg каза още, че не може да коментира информация, която засяга следствието. Иванов добави, че това не е само акция срещу Frognews.bg, а срещу цялата обективна разследваща журналистика.Журналистите от сайта коментираха, че максимално съдействат на следствието, но то не може да бъде коментирано, докато не приключи. Нападението беше окачествено като наказателна акция, която цели да сплаши всички разследващи журналисти. Нито инцидентът, нито пък датата 22 септември са случайни, добави Иванов, допълвайки, че „да се счупят ръцете и краката на един човек е опит за убийство по брутален начин“.

frognews.bg.jpg
 снимки Неделчо Хазърбасанов

Зам.-редакторът на Frognews.bg отрече и връзката между бившия бизнес на Младен Мутафчийски с оръжия и покушението срещу главния редактор на Frognews.bg. Той отрече Огнян Стефанов да има връзка със сайта „Опасните”, който беше приписан на Frognews.bg. Стилистично не би могло да се търси аналогия между статиите на Огнян Стефанов и публикуваното в "Опасните". Междувременно стана ясно, че сайтът "Опасните" отново е "реанимиран" от неизвестни лица в интернет, което са установили повечето журналисти и читатели във виртуалното пространство.

Не е потвърдена официално и тиражираната в някои издания версия, че Стефанов е бил последно с Евелин Банев в "Кипарис", която един вестник обяви като „сензационна”. 

На 25 септември в градинката на "Св. Седмочисленици" от 10, 00 часа журналисти и приятели на Огнян Стефанов ще призоват отново за подкрепа обществото и ще издигнат глас в името на идеята "Да си върнем държавата", която още през април тази година беше издигната във Frognews.bg. 

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4871 |24.09.2008 Депутатите си спретнаха 4 часа "прения" заради побоя над Стефанов . 93| 8554 |24.09.2008 Свободата на словото и истината не могат да бъдат пребити! . 26| 9039 |24.09.2008 Убийство е била целта на побоя над О. Стефанов . 21| 5651 |23.09.2008 Професията журналист в България е рискова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads