Реклама / Ads
0| 6931 |26.02.2016 НОВИНИ

Фрогоко! Докато "мъдрите се намъдруват", родолюбци работят с младежи активно

.
Приветствие към участниците и организаторите на семинара, от името на г-жа Мария Габриел, зам. – председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент
170 младежи от Благоевградска област участват в тридневен семинар на Фондация Българска Памет в рамките на проект „Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране – КОМПАС“. Инициативата цели да осъществи диалог между представители на публичните власти, неправителствения сектор, предприемачи и експерти по въпросите на младежта.
 

Участниците са подбрани след проведен конкурс за есе на тема „5 идеи за моето развитие и развитието на моето населено място“.

Проектът се реализира по ключова дейност „Подкрепа на политиките за реформиране” на програма „Еразъм+“ в продължение на инициативата „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност“ на председателя на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски, отличен през 2013 г. с „Гражданската награда“ на Европейския парламент:  "Разчитаме на младото поколение, за да надделее позитивния и градивен подход в обществото. Това е най-силната мотивация за инициативите на фондацията ми, които през последните години са подкрепени и от институциите на Европейския съюз. Убеден съм, че успяваме да възпитаме сред младите едновременно родолюбие и желание да инвестират в своята среда, както и да усетят магията на добре подреденото развитие. Разбира се, всичко това на базата на едно по-добро разбиране на ценностите на европейската интеграция."

 

Официално откриване на семинара в Университетска база „Бачиново“ в Благоевград


Проектът цели да допринесе за подобряване на комуникационната политика и структуриране на диалога между вземащите решения и младите хора, чрез разработване на прагматичен "модел-компас" за повишаване степента на информираност и ориентиране относно възможностите за развитие и активен старт, заетост и предприемачество.

 

В последният ден на семинара, обобщените предложения към вземащите решения ще бъдат представени в рамките на дискусионен панел „Гласът на младите“ с участието на народния представител г-жа Ирена Соколова и българския евродепутат г-н Владимир Уручев, член на Комисия по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6581 |25.02.2016 ФРОГОКО! Ученик: Отказвам да уча за циганите . 16| 4369 |16.02.2016 Домусчиев зад правителството, докато то реформира . 6| 4300 |09.02.2016 Жельо Бойчев: Докато Борисов управлява, ще доминира нестабилност . 86| 14384 |07.02.2016 К. Терзийски: Докато Пеевски и Борисов смучат всичко, народът ще е беден и нещастен
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads