Реклама / Ads
3| 3715 |03.07.2018 НОВИНИ

Гафът в класирането след VII клас е заради сгрешени балове в София

.
Ваня Кастрева
Грешката, заради която днес беше свалено класирането за гимназиите след VII клас, е в балообразуването на няколко гимназии в София, обяви началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева.
 

Проблемът бил основно в две училища – Технологичното училище „Електронни системи” (ТУЕС) и гимназия „Джон Атанасов”. При тях оценката по математика се утроява, а това не е взето предвид при изчисленията.

 

При други две училища – Националната природоматематическа гимназия и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, има грешки в баловете на две паралелки.

 

Заради тези грешки днес от сайта на Министерството на образованието и науката (МОН) беше свалено първото класиране след VII клас, след като децата вече си бяха видели резултатите.

 

Пренареждането основно ще е в двете най-засегнати от грешката училища, но не само.

Вече е качено класирането на учениците в страната и те могат да го проверят.

Все още се очакват резултатите за София-град. От инспектората обещават те да се появят до 17 ч. днес.

 

Ще има наказани за тази грешка, обяви просветният министър Красимир Вълчев.

 

„За мен възникването на тази грешка е изненада”, каза директорът на ТУЕС /Технологично училище „ Електронни системи”/ доц. Стела Стефанова.

 

Според нея има няколко аспекта, в които може да се разсъждава. „Единият е първичното подаване на информацията, която представлява обобщение на план-приема на всички училища в София. Другият вариант е софтуерен проблем, който може би не е догледан и не е отразен, защото механизмът на балообразуването в момента е доста сложен. Във всяко училище за всяка паралелка, която обявява профил или професия, балообразуването може да е по специфичен начин и това усложнява задачата за валидиране на данните и за защита от грешки”, коментира пред bTV доц. Стефанова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3836 |03.07.2018 Техническа грешка свали резултатите от първото класиране след VII клас . 8| 8749 |03.07.2018 Само във Фрог: Писанчовото от ДАНС-Плевен напира за пенсия след интерес на прокуратурата към работата му . 6| 3947 |03.07.2018 Отчетът на Борисов в Страсбург: хвалба след хвалба . 1| 4025 |03.07.2018 Изследване: Виното предпазва от рак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads