Реклама / Ads
6| 6394 |30.03.2008 НОВИНИ

"Галеви" препоръчаха да не се иска оставката на Румен Петков

.
Сложната комбинация била задействана, за да може т.нар. "братя Галеви" да съобщят на министъра важна информация, тъй като и двамата били бивши служители на ЦСБОП и РЗБОП.
 

Ген. Танов, бивш директор на ГДБОП, трябвало да отговори за какво е водена разработката срещу братя Галева, настоя дупнишкият бизнесмен Пламен Галев по Дарик радио. Танов трябвало да обясни за какво е и как е завършила разработката, да каже има ли престъпление, извършено от "Галеви" и ако има, защо те са на свобода. Пламен Галев привидя друга цел в скандалните събития - те ставали, за да бъде бутнато правителството. Началото според него било поставено със скандала “Куйович”, а след това и със скандала с Иван Иванов.

По повод срещата си с Румен Петков, Пламен Галев и Ангел Христов разказаха, че получили интересна информация, за която преценили, че трябва да стигне до ръководството на МВР. "Галеви" се свързали се с Алексей Петров, когото познавали добре, но не знаели, че той е оперативен работник. Алексей Петров на свой ред препоръчал министърът на вътрешните работи да чуе тази информацията и поел ангажимента да се свърже с него. Срещата станала на терена на басейн “Спартак”, но тя не била скришна. Галеви не уточниха темата на разговора, но съобщиха, че причината да съобщят на министър Петков въпросната информацията, която имали, се дължала на факта, че те самите били бивши служители на ЦСБОП и РЗБОП. "Галеви" казаха още, че в НСС имало информация за тях и Златко Баретата, която те смятали за невярна. Затова решили да обяснят на министъра за какво всъщност иде реч. Бизнесмените обаче така и не обелиха дума откъде знаят за информацията в контраразузнаването и как така са решили, че тяхната дума тежи повече от тази на Националната служба за сигурност. Всъщност такъв въпрос не бе им и зададен. "Галеви" обаче заявиха съвсем отговорно, че не бива да бъде искана оставката на Румен Петков заради някакви грешки на негови служители. Възможно е тяхното мнение да натежи при взимане на решение в тройната коалиция, защото очевидно са хора с влияние. Те признаха скромно, че не се страхуват от нищо, защото бизнесът им е чист, но имали сериозна охрана и строги мерки за сигурност просто така, като профилактична мярка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6096 |30.03.2008 Сбогом на властта казват Р. Петков, Ас. Гагаузов, В. Близнаков и Н. Кабил . 62| 6084 |29.03.2008 Срещата на Р. Петков с Галеви предотвратила убийство на политик? . 4| 5291 |29.03.2008 Ултиматуми към премиера не се котирали . 3| 5601 |29.03.2008 Н. Василев: Не мърдаме в областта на корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads