Реклама / Ads
21| 6453 |11.08.2009 НОВИНИ

Гамизов изброи какво да се предотврати и направи в държавата

.
Да бъдат разкрити и възмездени от закона систематичните кражби, настоява в отворено писмо Гамизов.
 

В отворено писмо до медиите Стефан Гамизов излага действията, които полага заедно с екипа си и хората, които го подкрепят. "Ние наистина полагаме повече от големи усилия от близо три години да съдействаме на броящите се на пръсти почтени хора, от политическия, енергийния и правохранителния сектор на обществото в България, за да е възможно да бъдат спрени или предотвратени следните неща:

1. Да бъде разкрита и възмездена от закона систематична кражба на електричество в комплекса Марица-Изток на приблизителна стойност 110 млн. лв., която в последствие е била реализирана на територията основно на Западните Балкани, а с част от парите са финансирали ислямистки групи, както и паравоенни националистически формирования.

2. Продажбата на електрическа енергия за 160 млн. лв под себестойността й за производство, като потребители на въпросната ел. енергия са компании, свързани с хора, които българското общество нарича"олигарси", произлезли от бившите комунистически служби за сигурност.

3. Кражбата на въглища на стойност 125 млн. лв, произведени в Мини „Марица Изток" и платени от ТЕЦ „Марица Изток 2" (но само на документ) и уж потребени (чрез фалшификация на документи), но всъщност - доставени в частни централи в района, където са реализирани за производство на електроенергия с цел материализиране на печалбата от това престъпление.

4. Извършени само на документи и по този начин откраднати 170 млн.лв ремонтни дейности за период от пет години.

5. Незаконосъобразни консултантски дейности в размер на 47 млн.лв., чиято цел е била не реализирането на най-евтиния проект в българската енергетика - рехабилитацията на старата част на ТЕЦ „Марица Изток 2", за да може по този начин да бъдат унищожени 700 мегавата евтини производствени мощности, както и (в координация със руските служби за сигурност) да бъде предизвикана изкуствена енергийна криза и това да направи неизбежен незаконния, дълбоко корупционен, срамно скъп и обслужващ интересите на чужда държава проект АЕЦ „Белене".

6. Да бъде даден „урок" на всички чужди инвеститори и изпълнители в българската енергетика, че проекти които са евтини и придружени с отказ за корупционна колаборация с организираната престъпност на" бели якички" в България (какъвто е проектът за рехабилитация на старата част на ТЕЦ „Марица Изток 2"), никога повече няма да се случат.
А ако някой се опита да ги направи - да бъде премазан в стила на най-страшните разкази за организираната престъпност.

7. Да бъдат наказани вдигналите глава, броящи се на пръсти достойни българи в прокуратурата, ДАНС, мениджмънта на енергетиката и предприемачеството, които отказват да бъдат част от по-горе изброените неща.

Искам да уверя българското общество, че процесът за ликвидиране на гореизброените действия е в достатъчно напреднала фаза, за да е възможно лесно да бъде спрян.

Нищо не ми дава основание да смятам, независимо от резервите ми, че новият министър-председател и новият министър на икономиката, енергетиката и туризма ще изберат друга страна, освен страната на обществения интерес.

Разбира се, наше задължение е да не позволим да бъдат манипуирани. Казвам това не въз основа на свободно съждение, а поради наличието на конкретни факти, събрани от първа ръка.

В заключение ще кажа (макар, че на фона на гореизброените неща, казаното ще изглежда маловажно), че аз персонално няма да допусна арбитраж по проекта за рехабилитация на старата част на ТЕЦ „Марица Изток 2" , защото смятам себе си за патриот и не мога да седя със скръстени ръце, когато е надвиснала заплаха едно български държавно дружество да бъде осъдено от чуждестранна компания (която много добре познавам) да заплати на същата компания сума, която би могла да достигне и 100 млн. лв и така да се помогне косвено на част от гореизброените престъпни цели.
На паспорта ми все още пише - гражданин на Република България.

Конституцията ми дава право на свободна стопанска инициатива. Аз разбирам, че логиката на този конституционен текст е такава, че ме задължава, печелейки от труда си в България, да влагам повечето спечелени средства в това, което наричам Българска национална кауза, така както я разбирам - независимост и свобода", се казва в писмото на Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5994 |01.08.2009 Какво вещаят звездите на Борисов и неговия кабинет? . 15| 9825 |22.07.2009 Скандал между Ст. Гамизов и Иво Прокопиев . 1| 5982 |20.07.2009 Полиция опитва да предотврати самоубийство в София . 2| 5133 |17.07.2009 Какво стана през съдебното полугодие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads