Реклама / Ads
1| 4852 |29.12.2013 НОВИНИ

"Гардиън": Над 2/3 от британците посрещат българите с добре дошли

.
Над две трети от британците ще посрещнат българите с добре дошли след падането на трудовите ограничения на Нова година, ако се интегрират и работят здраво, показва проучване на общественото мнение, публикувано днес във вестник "Гардиън".
 

68 процента от участниците в сондажа, проведен от института Ипсос МОРИ (Ipsos MORI), ще са доволни да приемат имигранти от двете източноевропейски страни, които знаят английски език, имат работа, плащат си данъците и се интегрират в местната общност.

Положителното отношение е най-силно сред анкетираните във възрастовата група между 35 и 44 години, 72 процента.

Британците ще посрещнат българските и румънските имигранти с добре дошли, въпреки изблика на антиимигрантска риторика от страна на водещи политици, отбелязва "Гардиън".

Проучването е било проведено след интервюто на българския президент Росен Плевнелиев за неделното издание на "Гардиън", "Обзървър", в което

той предупреди британското правителство да не се отказва от традиционната си толерантност към имигрантите за сметка на изолацията.

Британският министър на бизнеса Винсънт Кейбъл, който е от по-малкия партньор в управляващата коалиция, либералните демократи, отговори на призива на Плевнелиев, като обвини премиера Дейвид Камерън и неговата Консервативна партия, че водят вредна популистка политика по имиграционните въпроси.

Въпреки негативната пиар кампания обаче, отчита "Гардиън", само един на четирима британци, 24 процента, смята, че ограничаването на свободата на движение на хората трябва да е приоритет за Великобритания в Европейския съюз.

Аналогичен дял от анкетираните, 26 процента, е на мнение, че страната трябва да напусне ЕС, ако той не промени правилата си в областта на имиграцията.

Според близо половината британци, 45 процента, спазването на изискването за плащане на минимална работна заплата е едно от най-ефикасните средства за прекратяване на практиката да бъдат подбивани възнагражденията на местните работници от европейски имигранти.

Значително мнозинство, 63 процента, се обявяват за затягане на правилата на социалната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6482 |29.07.2013 Британците у нас не издържали алкохолно. Климатът им крив. . 6| 6063 |01.07.2013 Посрещат Джулая "на кафе" пред МС, пред Съдебна палата . 21| 6308 |26.04.2012 Посрещат руския патриарх с шампанско и агнешко . 10| 5982 |13.04.2012 Миньори и мателурзи посрещат Борисов на Разпети Петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads