Реклама / Ads
10| 5016 |31.05.2017 НОВИНИ

Гърневски: БСП може да спечели избори само в Сибир или Северна Корея

.
Спас Гърневски Източник: БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски прочете от парламентарната трибуна декларация от името на парламентарната група. Тя бе отговор с няколко дни закъснение на декларация от името на БСП, произнесена от соцдепутата Анон Кутев. Според Гърневски декларацията на Кутев от миналия петък е била „безпрецедентна по своето безочие“.
 
„На цяла България стана ясно, че нереформираната столетница още не се е отърсила от загубата на изборите. Червената група продължава да сее напрежение, конфронтация и напрежение в обществото“, каза Гърневски.

Според него обаче след 45 години комунистическа диктатура и 27 години лицемерен преход българите, особено младите поколения, са наясно какво може да се очаква от БСП – „арогантност, наглост, демагогия, двуличие, грабителство“. „Българските комунисти избиваха цвета, елита на нацията така, както никой не може да го направи“, заяви Гърневски.

Речта му бе прекъсвана от депутатите от БСП, които силно удряха по парламентарните банки.

„Сега са други времена и други хоризонтите. България е свободна и демократична държава“, заяви Гърневски. Той се обърна специално към лидерката на БСП Корнелия Нинова. Според Гърневски партия ГЕРБ е спечелила парламентарните избори, защото БСП е заложила на цинизъм. „Не вашият кой, а той, премиерът“, каза Гърневски, пояснявайки, че Бойко Борисов е спечелил вота.

Според него премиерът, освен безспорните си лидерски качества, се е утвърдил и като истински държавник, докато Нинова е „яздила черния жребец на мегдана“ и се изживявала като Жана д“Арк, докато плашила народа, че ще бъде следващият премиер. Гърневски припомни, че от 1044 г, досега са изминали 73 години, като в 63 от тях е управлявала комунистическата партия с три поколения дейци.

„Първото – безродници и убийци, които със сопи и куршуми налагат дивашкия комунизъм – днес заклеймен и обявен за престъпен. Второто – синовете им, партийната номенклатура, която разграби държавата, а след ноември 1989 г. се превъплъти в ролята на строител на съвременния капитализъм с отвратителния олигархичен вариант по руски образец“, заяви Гърневски. И допълни, че внуците на първото поколение са днес в парламента.

„Вашата партия може да спечели избори или само в Северна Корея, или в Сибир. Не знам дали това ще е добре за народите по онези ширини“, обобщи Гърневски. Кутев не закъсня с отговора. Депутатът от БСП припомни, че той и Нинова не са били членове на БКП, докато Борисов, Цецка Цачева и още 18 депутати от ГЕРБ са били. Той призова дебатите между лявото и дясното да вървят по линията на човешките съдби и да се говори например за това, че 1,5 млн. души в България са под линията на бедността. За пореден път Кутев заяви, че неговият баща е бил заклет комунист, но и почтен човек. „Живееше в апартаментче и караше „Запорожец“. Няма да приема някой да ми казва, че всички тези хора са били крадци. Не можете да ми задраскате миналото“, заяви Кутев. В крайна сметка от БСП напуснаха демонстративно пленарната зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4244 |30.05.2017 Паси: Европа не може да е гратисчия в областта на отбраната . 0| 7327 |30.05.2017 Божана Кацарова спечели третия MasterChef . 0| 3997 |29.05.2017 Spiegel: Фамилията Ердоган спечелила $23 млн. от корабна сделка . 0| 5440 |26.05.2017 В. Радев: Може да има сливане и разделяне на дирекции в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads