Реклама / Ads
0| 2591 |30.08.2022 НОВИНИ

„Газпром“ оряза доставките за френската „Анжи“

.
Френската група „Анжи“ съобщи в комюнике, че е била информирана от „Газпром“ за намаляване на газовите доставки от днес поради разногласия между страните по прилагането на договори, предаде Ройтерс.
 

Доставките на „Газпром“ за „Анжи“ са намалели значително от началото на войната в Украйна до около 1,5 тераватчаса месечно напоследък спрямо общо 400 тераватчаса годишно в Европа, допълва френската енергийна компания.

 

„Както беше обявено по-рано, „Анжи“ вече е осигурила необходимите обеми, за да изпълни ангажиментите си към своите клиенти и собствените си нужди, и е въвела множество мерки, за да намали значително всякакви преки финансови и физически въздействия, които биха могли да възникнат в резултат на прекъсване на доставките на газ от „Газпром“, се казва в съобщението, цитирано от БТА.

 

Френската министър-председателка Елизабет Борн вчера призова компаниите до следващия месец да изготвят планове за пестене на енергия и предупреди, че те първи ще бъдат засегнати, ако в даден момент Франция няма друг избор, освен да въведе режим за доставките на газ и електричество.

 

Франция е по-малко зависима от някои съседни страни по отношение на вноса на газ от Русия, който представлява около 17 на сто от нейното потребление на газ. Въпреки това обаче опасенията за руските газови доставки остават.

 

„Анжи“ вчера потвърди, че преговаря с алжирската „Сонатрак“ (Sonatrach) за увеличаване на вноса от северноафриканската страна, която е голям износител на петрол и газ. Преговорите обаче са за средносрочни и дългосрочни договори и не се отнасят за идната зима, посочи вчера заместник генералната директорка на френската група Клер Вейзан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2713 |30.08.2022 #ГаzWithMe, 5 седмица: Правителството да обещае, че няма да сключва нов договор с „Газпром“ . 0| 7818 |30.08.2022 Доц. Инджов: Донев говори объркано. Протестите ще ескалират, ако обвързването с „Газпром“ продължи . 0| 2898 |30.08.2022 КЕВР решава за цената на газа за септември, „Газпром“ дава отговор за настоящия договор . 0| 13878 |30.08.2022 Васко Начев: „Газпром“ не желае да дава газ на България. Никой няма да ни напише и ред отговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads