Реклама / Ads
2| 5902 |01.12.2012 НОВИНИ

ГДБОП и ДЕА заловиха българка, "изпрала" над 5 млн. $

.
Източник: МВР
Трима души са били арестувани за пране на пари в особено големи размери. При акция на ГДБОП и американската агенция за борба с наркотиците ДЕА е разкрита група, изпрала над 5 млн. долара чрез нерегламентирана продажба на лекарства в интернет.
 

Претърсени са пет адреса на територията на София. Оттам са конфискувани банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри, мобилни телефони. В хода на спецакцията било установено, че ръководител на групата е 35-годишната Г.Ч. от София, която е била обявена за издирване чрез Интерпол на 21 ноември, съобщиха от МВР.

В периода от 1 януари 2010 до 13 ноември 2012 г. тя получавала чрез уебсайт заявки и парични средства от клиенти в САЩ, на които били продавани лекарства в нарушение на американското законодателство. По време на разследването служители на DEA документирали извършени преводи от банкови сметки, открити в българска банка, към аптеки в САЩ. Оттам противозаконно били издавани рецепти за лекарства, съдържащи контролирани вещества.

Антимафиотите установили, че през регистрираната в България банкова сметка са „изпрани” над 5 000 000 щатски долара.

За случая със замесената в схемата за милиони българка, съобщиха вчера американски медии. В рамките на разследването на незаконното онлайн предписване на болкоуспокояващи медикаменти в САЩ са повдигнати обвинения на 10 души. За лидери на групата се смятат Лена Лашър и Питър Ричио, които управлявали верига аптеки. Останалите членове са трима лекари и петима уеб администратори.

Според официалното съобщение на прокуратурата българката Гергана Червенкова, чиито имена съвпадат с инициалите в съобщението на МВР, е изпълнявала функциите на онлайн оператор. Девет от всичките замесени са били арестувани в четвъртък сутринта.

Днес от българското вътрешното министерство съобщават, че с полицейска мярка за 24 часа са задържани Г.Ч. /35 г./, Г.К. /36 г./ от Бургас и М.М. /63 г./ от Хасково. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Служителите на Интерпол са уведомени за предприетите спрямо Г.Ч. действия. Действията по разследването продължават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5932 |30.11.2012 Заловиха нигерийци, товарещи наши "мулета" . 4| 5523 |28.11.2012 Заловиха бивш полицай по време на обир . 5| 6667 |11.11.2012 Заловиха 11 нелегални на границата с Турция . 13| 6397 |11.11.2012 Умник хакнал сайта на ГДБОП, след като не го послушали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads