Реклама / Ads
12| 5108 |27.01.2016 НОВИНИ

Р. Гечев: Ще настояваме да се разбере кой прибра разликата от сделката с ваксините

.
Румен Гечев
"Въпросът за ваксините е свързан с националната сигурност и генетичния фонд на нашата страна, и цялата история около тях е грубо нарушение на законите в България и на Европейския съюз". Това каза на среща с журналисти в Плевен депутатът от БСП-Лява България Румен Гечев.
 

Той припомни, че в условията на свободно движение на стоки и услуги в Европа има конституционни изключения като оръжия, боеприпаси, взривни вещества, сред които са и лекарствата, при които също няма никакво свободно движение и действат категоричните принципи на ЕС.

 

"В случая, българското правителство, министърът на здравеопазването Петър Москов и дори премиерът, който каза, че лично е уговарял с Турция вноса на ваксините в противоречие със законите на България и Европа за тези ваксини, са нарушили закона.

 

Защо хората, които са пряко отговорни - дали е министър или е зам.-министър, не са арестувани?", попита Румен Гечев и посочи, че с това нарушение на Конституция и закон, са поставени под угроза близо 100 000 български деца.

Към това той добави, че няма документ, подписан от Изпълнителната агенция по лекарствата, тъй като според него такова разрешение не е искано.

 

Румен Гечев коментира, че заводът, произвел ваксините в Турция не изнася за Европейския съюз и така България се оказва първата страна, която нарушавайки закона внася ваксини от Турция.

 

"Най-вероятно става въпрос за крупна корупционна схема, и залъгалката на здравния министър, че България е на печалба от Турция е "песничката", че става въпрос за размяна на дарения, при която обаче, България дарява ваксини за 25 милиона, които са разрешени в ЕС, а внасяме боклуци, забранени за внос в Европейския съюз", коментира Румен Гечев.

 

Той заяви, че от БСП ще настояват, следствие и прокуратура да разберат, кой е прибрал разликата от сделката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4333 |27.01.2016 „Протестна мрежа“ : Настояваме за оставка на правителството, главния прокурор и 43-тото Народно събрание . 2| 5033 |07.12.2015 Гечев: Ако реформите са само съкращения на персонала, то това не са реформи . 89| 5596 |01.12.2015 Гечев: Има само локуми за реформи, дългова спирала и мижав растеж . 13| 5299 |17.11.2015 Кисинджър: Можем да се разберем с Русия за ИДИЛ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads