Реклама / Ads
1| 3024 |25.07.2022 НОВИНИ

Ген. Иван Мечков: Безотговорността на кмета Фандъкова към парк ”Славия” е скандална

.
Ген. Иван Мечков
Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на парк "Славия" е скандална. Това заяви общинският съветник от БСП ген. Иван Мечков. Коментарът му е по повод дългогодишното бездействие на Столична община по отношение на проблема със стопанисването на парка в район "Овча купел".
 

На 30-ти юни 2022 г. изтече срокът, в който назначената от Йорданка Фандъкова комисия с председател Анатоли Илиев трябваше да предложи варианти за разрешаване на казуса. Такива до момента няма.

 

"Тази комисия беше сформирана от кмета след едно питане, което с общинския съветник от БСП Николай Николов отправихме в края на ноември миналата година, обясни ген. Мечков. - Парк "Славия" трябва да бъде върнат на столичани. В момента той е собственост на ПФК "Славия", който не полага никакви грижи, за да го поддържа. Вследствие на това паркът се е превърнал в джунгла - свърталище на клошари, бездомни кучета и змии".

 

Ген. Мечков обясни, че 34% от собствеността на дружество ПФК "Славия" са на Столична община, а в Търговския регистър като неин представител фигурира името на Йорданка Фандъкова. "С назначаването на комисия, която да предложи варианти за решение на казуса, кметът си изми ръцете - нищо ново, коментира още общинският съветник от групата на "БСП за България". - За времето до 30-ти юни членовете на тази комисия се събраха един-единствен път за около 20 минути. На това заседание от общинското дружество "Софийски имоти", което представлява дела на Столична община в ПФК "Славия", обясниха, че за периода от 2009 година досега не е отчисляван никакъв дивидент. Питам кой ще понесе отговорността за това безхаберие".

 

Общинският съветник от групата на "БСП за България" добави, че няма да се откаже от този случай, докато паркът не бъде пригоден за използване от гражданите, а виновните не си понесат отговорността за бездействието през всичките тези години. "Това е нагледен пример за начина, по който управляващите в Столична община неглижират важни за столичани казуси, каза ген. Мечков. - Парковете са белите дробове на града ни. А този край стадион "Славия" е напълно неизползваем за хората. Крайно време е кметът Фандъкова да се заеме лично с разрешаването на този проблем".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13926 |25.07.2022 Политологът П. Чолаков: Да не би някой да е очаквал Христо Иванов да поиска от колегите си два билета за ”Ку-ку бенд”? . 0| 4573 |24.07.2022 Слави Трифонов: Христо Иванов няма срам, не се притеснява да бъде лицемерен . 0| 3865 |24.07.2022 Христо Иванов: Какво точно ще се случи от това, че ИТН са се нацупили и фръцнали? . 0| 3708 |24.07.2022 Ива Митева: Христо Иванов да поиска прошка от ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads