Реклама / Ads

 

8| 8684 |13.08.2021 НОВИНИ

Ген. Валери Григоров: ГЕРБ вече го забравихме. Не виждаме нещо от протестите да е постигнато до момента

.
Ген. Валери Григоров Източник: БГНЕС
„Имах възможността преди около 25 дни да направя анализ и оценка на ситуацията по „Евроком“. Тогава казах, че най-възможно е правителство с третия мандат и с участието на т. нар. протестни партии. Kазах това много преди мандатът да бъде даден на „Има такъв народ“. ИТН определиха рамката и поведението си още в деня след изборите, когато се самообявиха за победители и представиха на обществото едно проектоправителство, което излезе с много крайни икономически мерки, които не само не се харесаха на обществото, но бяха в противоречие с обществения и държавния интерес“. Това каза в интервю за ФАКТИ

„Имам предвид приватизацията на Българската банка за развитие и концесионирането на магистралите. Това показва същността, намеренията и целите на този политически проект“, поясни той.

 

„Ако нямаме диалог, представа и разбиране за това какви са техните политически цели, какви са програмните им намерения, по делата ще ги познаем, както са казали мъдрите ни предци. Смятам, че ИТН предварително предотвратиха възможността да постигнат своите политически цели за създаване на правителство. Те показаха на обществото, че тяхната единствена цел е създаване на такова правителство, в което властта да е под техен контрол на 100%. Всички останали последващи разговори бяха камуфлаж, бяха демонстрация на добронамерени политически говорения, за да покажат на обществото, че те са диалогична партия въпреки императивния тон на очертаната политическа рамка, с която те заявиха, че могат да направят правителство, но ако то е тяхното правителство“, смята ген.-майор Григоров.


На въпроса дали според него ИТН ще загуби електорална подкрепа на едни следващи избори, той отговори: „Те са наясно, че ще загубят електорална подкрепа, но тяхната цел в момента – вероятно поставена зад паравана, е вече никой да не говори за безобразията, за престъпленията, за наглия тон на Борисов. Сега излезе още по-нагъл образ – кандидатът за вътрешен министър Петър Илиев, който засенчва дори Борисов с агресивното си, неетичното си, невъзпитаното си и, бих казал, злобното си поведение. В случая ние имаме по-големи маскари от маскарите, които ни управляваха 12 години. Това има една единствена цел – да се затулят с пелена безобразията и хаосът, в който ГЕРБ управлява 12 години“.

 

„Ние ГЕРБ вече го забравихме. Както виждаме, от една седмица се говори за поредица от политически грешки и фалстартове, които са злободневието на политолози, социолози и българското общество. Никой вече не говори за безобразията, за отговорностите на Горанов към това, че беше фалирана Корпоративна търговска банка, а активите ѝ бяха разграбени, за това, че Борисов е раздавал публичните средства по свои правила, без да следва никакви законови норми. Това е и целта на хаоса. Борисов го каза като послание в предизборната си кампания – „ред в хаоса“, който хаос той сам е създал. Сега виждаме, че се създава още по-голям хаос, за да може да се затули хаосът, създаден от Борисов за 12 години. До момента не се вижда нито едно образувано дело срещу някой, който е извършвал безобразия“, смята още той.

 

„Да, чухме, че има 10 милиарда лева, които не са влезли в НАП, констатирахме го. Да, видяхме, че Агенция „Митници“ не са събрали 65 милиона, но не виждам бившият директор на агенцията Георги Костов да е арестуван и най-малкото предаден на прокуратурата. Както не виждам директорът на НАП да е арестуван, след като не е изпълнил събирането на приходите за държавната хазна, съгласно професионалните си задължения и длъжностна характеристика. Не виждаме никой да е арестуван - нещо, което искат обществото и протестите, които ние поддържахме повече от една година“, категоричен беше ген.-майор Григоров.

 

„Не виждаме нещо от протестите да е постигнато до момента. Гешев си е Гешев, Цацаров си е Цацаров, Кошлуков си е Кошлуков и всичко си е така, както са го предвидили ГЕРБ и ДПС. Никой нищо не промени през последните шест месеца“, смята той.

 

В края на разговора ген.-майор Валери Григоров коментира дали правителството, създадено с третия мандат, би могло да направи необходимите промени. „Трябва да ги оценяваме по делата. Във всички случаи българското общество трябва да е в готовност за протести от 1 септември, ако тези господа продължават да се гаврят и да продължават да излизат да говорят от името на българското общество и българските граждани“, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 22| 4471 |13.08.2021 Проф. Александър Маринов: Връщането на ГЕРБ е абсолютно невъзможно, това е изпята песен . 3| 3488 |12.08.2021 Наталия Киселова: Във вторник очаквам Радев да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство . 1| 2932 |11.08.2021 В секции с риск за купен и контролиран вот през юли ГЕРБ са получили около 40 000 гласа по-малко . 31| 3030 |11.08.2021 Окончателно: ГЕРБ ще върнат мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ