Реклама / Ads
16| 3202 |09.02.2021 НОВИНИ

Георги Харизанов ще си направи отвод, ако бъде номиниран за кандидат-депутат

.
Георги Харизанов
Георги Харизанов е номинирал трима за кандидат-депутати, един от които е премиерът. Самият Харизанов не желае да е кандидат-депутат и ще си направи отвод, ако бъде номиниран.
 

"Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам: ГЕРБ пак ще спечели парламентарните избори", каза той в интервю за БНР.


Това, че за пореден път се е ребрандирала градската общност, че „Обединените патриоти“ ще се явят отделно на изборите, не е новина, коментира той.


„Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „Демократична България“, но червената линия, които те са начертали, и поведението им в последните години не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор на ГЕРБ. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, каза Харизанов.


На въпрос има ли нагласа ГЕРБ да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, Харизанов отговори: „Неизвестни не. Може би нови в политиката, но не неизвестни.“


Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото, добави той.
Обновяването не би трябвало да е самоцел, смята Харизанов. По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, за това как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори.


„Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите“, каза още той,


На въпрос дали бившият вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБ за предстоящия вот, Харизанов посочи: „Всяка партия би трябвало да бъде много щастлива, ако той се съгласи да бъде неин кандидат.“


Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, прогнозира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3420 |08.02.2021 Тома Биков: С ВМРО може пак да направим правителство . 17| 5559 |07.02.2021 Христо Иванов към ЦИК: Предлагаме за 12 часа да направим форма за ел. регистрация на секции в чужбина . 40| 4462 |03.02.2021 Георг Георгиев за скандала с ОЛАФ: Ключова подмяна е била направена при служебния кабинет на Радев . 30| 6088 |02.02.2021 Мангъров изключи Георги Първанов от ”нормалните хора” в АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads