Реклама / Ads
1| 6393 |29.06.2018 НОВИНИ

Георги Свиленски: Вероятно в края на годината Лили Павлова ще e в опозиция

.
Така депутатът от БСП иронизира какво ще работи занапред, след като в края на годината официално приключат ангажиментите й, министърката на европредседателството от ГЕРБ Лиляна Павлова. Това се случи в студиото на ”Панорама” по БНТ.
 

"Опозицията, в частност ние, от БСП, имаме 35 минути време, ние използвахме 23 да обясним мотивите си. Другите групи - на управляващите имаха много повече. Изнесохме всички важни случаи, които са се случили по време на това правителство. Не казвам, че преди не е имало проблеми. 3,5 млрд.лв има МВР да реши проблемите, свързани със сигурността на обществото. Ние спечелихме моралния вот. Започнахме с вот на недоверие януари и тогава ни обвиняваха, че проваляме европредседателството, но това не се получи. Надявам се управляващите да са си направили изводите от двата вота на недоверие.", коментира Свиленски поражението на левицата с поредното допитване за работата на правителството на Борисов.

 

Той уточни, че ще продължат своята борба в парламента. И че са внесли предложение председателят на КЕВР Иван Иванов да бъде освободен от поста си, тъй като, според БСП, не е изпълнил разпоредби на закона за осветляване на сделката с ЧЕЗ.

На въпрос защо напускат партията напоследък, той каза: "БЗНС "АЛ.Стамболийски" напуснаха, защото не ни смятат за достатъчно сговорливи с ГЕРБ. Впрочем, напуска само един от депутатите им, другият остава. Колкото за колегата Жельо Бойчев, той напуска ръководството на ПГ, няма сътресения и проблем".

 

"Ние сме добра алтернатива, предложили сме над 30 законопроекта, но те не се приемат. Когато правиш нещо, те обвиняват в популизъм. Когато не се прави нищо, те обвиняват в бездействие. Предложихме да работим през август заради законопроектите за децата с увреждания. Можехме да покажем, че сме съпричастни. Но колегите в НС не го приеха и не зная как ще погледнат майките на тези деца", завърши Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12175 |29.06.2018 Ваня Рибчева пред Фрог: Волен тичал при Борисов да се моли за шефа на СОБТ Георги Гайков . 1| 4444 |28.06.2018 Проф. Георги Михайлов: Нужен е контрол на НЗОК . 4| 4014 |27.06.2018 Свиленски: Снощната стрелба в Бургас влезе в мотивите за вота . 5| 9591 |22.06.2018 Нов провал на Пламен Георгиев: Съдът прекрати дело за отнемане на имущество за 3.6 млн. лв. на осъден от ”Килърите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads