Реклама / Ads
8| 3496 |18.02.2022 НОВИНИ

Председателят на СОС: София ще закъса с транспорта без 178 млн. лв.

.
Георги Георгиев
178 милиона лева са необходими на София, за да продължи да поддържа градския транспорт. Близо 1/3 е спадът на пътниците, а оттам и на приходите. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
 

,,Дълговете продължават да се трупат. Поскъпването на цената на тока и на енергоносителите е удар, които Столична община не може да понесе. Затова настояваме, както се прави в цяла Европа, за държавна намеса, защото в противен случай столичният градски транспорт ще има огромни проблеми. Има риск услугите, които предоставяме, да бъдат намалени – например да спрем някои лини, а други да бъдат разредени'', предупреди Георгиев пред bTV.


Сега държавата ни дава 15 милиона лева. Преди COVID кризата метрото и столичният транспорт бяха на печалба, сега сме на загуба. Над 1/3 от данъчните приходи ще отиват за градския транспорт, но това не може да бъде единствената грижа на града, подчерта още той.


По темата с домашното насилие председателят на СОС посочи, че има план за разкриването на втори кризисен център в София за жертви на домашно насилие, който да бъде стопанисван от неправителствена организация.


Освен самото настояване и осигурената прехрана, с тях ще работят и специалисти, след което ще бъдат насочват към правна помощ. Целта е жертвите на домашно насилие да получат безплатна адвокатска помощ, за да може ограничителната заповед да бъде издадена навреме и да бъде ефективно прилагана. Надяваме се опитът на София да бъде приложен в цялата страна, обясни Георгиев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8024 |18.02.2022 Слави Василев: Министър-председателят би следвало да чуе, когато президентът говори . 1| 3646 |17.02.2022 София и Скопие засилват обмена между ученици, студенти, спортисти . 5| 3663 |17.02.2022 София поиска от държавата още средства за градския транспорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads