Реклама / Ads
7| 5065 |25.09.2013 НОВИНИ

ГЕРБ чакат "Атака" да се върнат от екскурзията

.
Владислав Горанов Източник: Булфото
Ако колегите от „Атака" се върнат спешно с „Авиоотряд 28", влязат в пленарна зала, и постигнат нужния кворум за начало на заседанието, ние ще участваме в него с удоволствие. Това каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ Владислав Горанов по повод отсъствието на националистите от пленарна зала, които са в Брюксел и днес не бе набавен необходимият кворум за заседание.
 

В коментар, че от „Атака" са заявили, че няма да се върнат, Горанов отговори: „Те казаха и че минималната заплата ще стане 1000 лева, така че да изчакаме утрешния ден".

Думите на бившия зам.-министър на финансите в кабинета „Борисов" на практика означават, че депутатите от ГЕРБ и в четвъртък няма да се регистрират в пленарната зала, като по този начин заявеният от тях вот на недоверие към кабинета няма да бъде разискван и гласуван заради изтичане на установения от закона срок от 7 дни след подаването му в Народното събрание.

„БСП и ДПС не желаят да участват в пленарно заседание и „Атака" нямаше нито един свой представител. При първия опит на регистрация, имаше по-малко от 100 народни представители от 120-те от двете партии БСП и ДПС. Предвидливо, но твърде елементарно като ход беше екскурзията на „Атака" до Брюксел. Ние ще изчакаме те да се върнат от тази екскурзия и ако желаят да участват в работата на парламента. Тогава ние ще се включим в пленарно заседание, в което ще използваме всички разписани инструменти, за да покажем на обществото начина, по който се управлява в момента държавата", посочи Горанов.

„От днешния нормативен акт, с който се разпределят близо 260 млн. лв., се вижда, че пренебрежимо малка част отива за действително разплащане на просрочени задължения с бизнеса. Правят впечатление договори с Майкрософт, разходи за Министерство на отбраната, МВР. За заявеното разплащане на ВМА не се вижда и стотинка. Нашата позиция е че колкото по-бързо се проведат предсрочни избори, толкова по-бързо държавата ще се върне към нормалност в управлението и реално носене на политическа отговорност", каза още Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5078 |25.09.2013 ГЕРБ финтира първия, внася втори вот на недоверие . 16| 5143 |25.09.2013 "Атака": Отсъствието ни е уместна случайност . 12| 5137 |25.09.2013 Курумбашев: ГЕРБ показват, че НС не може да работи без „Атака” . 33| 4990 |25.09.2013 Орешарски отвръща на удара: ГЕРБ са несигурни в мотивите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads