Реклама / Ads
1| 4528 |11.06.2015 НОВИНИ

ГЕРБ и РБ за ловците: Автобуси, БСП и хора, незнаещи защо протестират

.
Цвета Караянчева от ГЕРБ
Протестът в столицата на ловци и риболовци е политически, заявиха от ГЕРБ и Реформаторския блок.
 
На брифинг в Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ, разкри, че сред недоволните имало представители на социалистическата партия в лицето на Мая Манолова и Светла Бъчварова. Повечето от хората пък били докарани с автобуси и дори не знаели срещу какво точно протестират, твърди Караянчева и председателят на земеделската комисия от РБ Румен Христов.

Депутатите от двете парламентарни групи твърдо застанаха зад политиката на министерството на земеделието в сектора, зад министър Десислава Танева, нейния заместник Георги Костов, чиято оставка недоволните искат, както и зад действията на премиера Бойко Борисов.

Досега такава отворена политика, каквато води министерството на земеделието и министър-председателят към българските земеделци, ловци и риболовци, към всички представители на бранша, не е имало, декларира Караянчева, предаде БТА. По думите й, протестът на членовете на Националния ловно-рибарски съюз с председател Иван Петков е политически.

Депутатът от ГЕРБ Румен Желев посочи, че предстои НС да разгледа промени в закона за лова и дивеча, макар, че имало нужда от чисто нов. Към това щяло да се пристъпи обаче след изготвяне на националната ловна стратегия, която да е в основата. Сега протестът е, че на територия до 50 000 хектара ловна площ се изисква да се назначават до двама стражари със съответното образование, от 50 000 до 100 000 хектара - четирима и над 100 000 хектара - шестима, обясни Желев.

В момента държавата е предоставила на българските ловци 87 процента от ловно-стопанската територия за безвъзмездно стопанисване, но те трябва да упражняват контрол, подчерта депутатът. Той отбеляза, че промените в закона са качени за мнения на интернет страницата на Изпълнителната агенция по горите и, според него, са в правилната посока.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5478 |11.06.2015 Андрей Райчев: Съюз между ГЕРБ и ДПС е въпрос на време . 2| 4062 |10.06.2015 ГЕРБ и ПФ уж се споразумяха . 34| 5000 |09.06.2015 Миков: Връщането на ГЕРБ повиши цената на тока . 11| 6087 |08.06.2015 ГЕРБ щурмува 9 областни града със старите кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads