Реклама / Ads
8| 3838 |21.04.2021 НОВИНИ

„Демократична България“ отказа преговори за коалиция с ГЕРБ

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Каним Демократична България в 16 часа за преговори в Зала Запад на Народното събрание. Искаме публично и прозрачно да обсъдим въпросите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на брифинг в парламента.
 

„В „Демократична България“ има партия, която е част от ЕНП – това е ДСБ“, коментира от своя страна предложението за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов. По думите му между двете формации има близки идеологически позиции.

 

„Правителството Беров беше със сламен човек. Кабинетът тогава беше подреден без да се мине през избори. Същото беше и с Орешарски“, заяви Митов.

 

По думите на Тома Биков се правят усилия да се предотврати политическа криза: „Това, което виждаме да се разиграва през последните дни, са политически разговори и спекулации. Нашето усилие е да направим кабинет от политически лица, зад които стои ясна отговорност, на базата на програми и ясни ангажименти. От другата страна виждаме пазарлък и абсолютна неяснота кой реди кабинета на „Има такъв народ“. Решението дали те да правят правителство се взима някъде другаде – незнайно от кого и незнайно на какъв принцип“.

 

Малко по-късно стана ясно, че ПГ на "Демократична България" няма да участва в консултации за правителство на ГЕРБ-СДС.

 

"Уважаема г-жо Атанасова,

В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", се казва в отговор на коалицията до председателката на групата на ГЕРБ в 45-ото НС Десислава Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3353 |14.04.2021 Божков: Формацията ни е единствената партия, която се отказа дори от платените застъпници . 1| 2781 |14.04.2021 ВАС ще се произнесе до месец по жалбата срещу отказа да бъде заснето броенето на бюлетините . 8| 3230 |12.04.2021 Владислав Панев: Възможно е “Демократична България“ да подкрепи правителство на партията на Слави Трифонов . 20| 4739 |10.04.2021 БОЕЦ внася жалба в съда за отказа на Борисов да стане депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads