Реклама / Ads
5| 4792 |11.01.2011 НОВИНИ

ГЕРБ ще обсъди СРС-та с Фидосова и Стоянова

.
Цецка Цачева
На свое заседание днес парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди случая с депутатките Искра Фидосова и Менда Стоянова.
 

Това съобщи парламентарният шеф Цецка Цачева по повод новите стенограми от разговори между шефа на митниците Ваньо Танов и двете герберки. Според Цачева трябва да се побърза с разработването на етичните правила за депутатите. Не е необходима временна анкетна комисия по случая, категорична е Цецка Цачева. С изтеклите СРС-та, по думите й, ще се заема подкомисията за контрол на СРС-тата в парламента.

Парламентът не е безучастен към това, което се случва, посочи председателят на НС. Тя не пожела да коментира повече случая, докато не се произнесат компетентните институции дали записаните разговори действително са СРС-та и дали са приложени по съответния ред.

Днес Цецка Цачева получи почетна грамота от Института за модерна политика за модерен парламентаризъм. Грамотата се връчва за първи път.

Искам да ви подкрепя в бъдещите ви усилия да търсите добрите парламентарни практики, обърна се тя към организаторите от Института за модерна политика. Цачева бе категорична, че българският законодателен орган има немалко добри инициативи.

Доброто често остава в сянка, заяви от своя страна Борислав Цеков от Института за модерна политика. Той поясни, че грамотата ще се връчва всяка година на народен представител, който с работата си е допринесъл за по-голяма прозрачност в работата на парламента. В 5 доклада през 2010 на Института за модерна политика Цецка Цачева е оценена положително.

В досегашната си дейност вие направихте изключително важни стъпки, смята Цеков, който бе депутат от НДСВ, а впоследствие и от отцепилите се Новото време в 39-тия парламент.

Сред положителните инициативи на парламентарният шеф според него са изготвените регистри на нещатните сътрудници на комисиите в НС, разрешаване на казуса с гласуването с чужди карти, както и предаване на заседанията на парламента в Интернет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5943 |10.01.2011 ГЕРБ мълчи за СРС-та; Танов - Монтаж! . 70| 5751 |10.01.2011 ДСБ: СРС-тата рушат националната сигурност . 5| 5186 |23.12.2010 И. Фидосова: Опозицията провали изслушването на Цветанов . 13| 5137 |22.12.2010 Фидосова в ролята на Снежанка, а Цачева на Дядо Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads