Реклама / Ads
16| 4785 |04.07.2014 НОВИНИ

ГЕРБ се връща за кворум, ако се актуализира бюджета на НЗОК

.
Нови консултации за работата на парламента до разпускането му ще се проведат във вторник. Инициативата дойде от парламентарната група на ДПС, след като тази седмица поради липса на кворум бяха провалени всички заседания на Народното събрание. ГЕРБ и БСП потвърдиха участието си в консултациите.
 

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова парламентарните групи за консултации по приоритетите на Народното събрание до края на мандата:

Ще бъде ясен знак към българските граждани, че ние, парламентарно представените политически сили, можем да осигурим нормалната работа на най-важния орган, Народното събрание, дори в условие на явна парламентарна криза.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че депутатите му ще се върнат в пленарната зала, ако се внесат промени за актуализация на бюджета, необходими предвид кризата в болниците:

Поредните консултации, ще участваме. За мене е по-добре да участват експерти, примерно Цецка Цачева, Главчев, тези, които познават по-добре законодателството. Ще настояваме да се вкарат само точки, които имат действително значение за следващите два месеца. Ето сега да внесат, ако има закон за банките, такъв, какъвто БНБ предложи, ако внесат за актуализация на бюджета. Винаги съм бил против, но от това, което чувам от докторите, от Генчо Начев до Тонев, всичките са ми се обадили и казаха фалит. Ще влезем, ще ги подкрепим.

Освен ГЕРБ и БСП ще участва в поредните консултации във вторник за приоритетите на законодателната програма на парламента до края на неговия мандат.

Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов увери, че левицата е готова и без призива на ДПС за консултациите:

Ние сме заявили нашето съгласие за участие във всякакви формации за постигане на съгласие за работа на това Народно събрание. Така че този призив не е просто на ДПС, той е перманентно отправен от нас като представители на парламентарна група.

Мерджанов съобщи, че вчера са разговаряли с парламентарната група на "Атака" да се завърнат в парламента, но са получили отказ.

В кулоарите на Народното събрание политиците коментираха казаното от Бойко Борисов, че Сергей Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията. Атанас Мерджанов каза:Учудвам се на това ваше упорство непременно да държите да коментираме едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност.

Лютви Местан беше категоричен:С мен разговори на тема "български еврокомисар" и с никого от ДПС до този ден никой не е водил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5014 |04.07.2014 Бойкот на ГЕРБ и „Атака” в парламента, отлагат заседанието за 9 юли . 53| 4912 |03.07.2014 Манолова хапе: ГЕРБ ще завърши работата си в парламента на плажа . 96| 5336 |03.07.2014 И ГЕРБ напуска парламента до оставката на Орешарски . 2| 4768 |01.07.2014 Връщат парите от гаранциите на Огнян Донев в Следствието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads