Реклама / Ads
3| 6871 |21.12.2018 НОВИНИ

Герджиков поиска да закрият ”безсмисления” съвет по законодателството към НС

.
Проф. Огнян Герджиков Източник: БГНЕС
Проф. Огнян Герджиков е поискал от председател на парламента Цвета Караянчева да бъде закрит Консултативния съвет по законодателството, който той председателства. ”Членовете на съвета имаме резерви към качеството на някои от приеманите от Народното събрание нормативни актове и не желаем имената ни, евентуално, да се свързват с тях.”, написа професорът. Фрогнюз попита какво е работил съвета цяла година.
 

Председателят на парламентарния Консултативния съвет по законодателството проф. Огнян Герджиков е поискал органът да бъде разпуснат, защото "съществуването му е безсмислено". Писмото на именития юрист, бивш председател на Народното събрание и служебен премиер е адресирано до сегашния председател на парламента Цвета Караянчева, която е патрон на съвета, съобщава Медиапул.

 

От Фрогнюз настоятелно попитахме за работата на ръководената от Герджиков съвет и публикувахме отговора им, от който ставаше ясно, че за цяла година са потърсени за два законопроекта.  От съветът ни отказаха информация какви възнаграждения са получили членовете му.

 

От създаването на консултативния орган през октомври 2017 година депутатите са поискали от него позиция по точно два законопроекта – промените в Кодекса на труда и проекта за Административнопроцесуален кодекс (АПК).

 

"През изтичащата 2018 г. не ни беше възложена никаква задача. Това обстоятелство ме кара да мисля, че Народното събрание повече няма нужда от този консултативен съвет. Номиналното му съществуване е безсмислено. Ето защо е коректно той да бъде закрит. Още повече, че членовете на съвета имаме резерви към качеството на някои от приеманите от Народното събрание нормативни актове и не желаем имената ни, евентуално, да се свързват с тях. От името на членовете на Консултативния съвет Ви моля най-учтиво, той да бъде закрит като това обстоятелство бъде публично огласено", се казва в писмото на Огнян Герджиков до Караянчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4751 |20.12.2018 Спецпрокуратурата поиска отново Иванчева и Петрова да останат в ареста . 2| 4097 |20.12.2018 КЕВР обсъжда поисканото от „Булгаргаз” увеличение на цената на газа . 8| 4447 |17.12.2018 Паси: Трябва да поискаме от папа Франциск да имаме кардинал . 1| 3810 |15.12.2018 Вучич поиска свикване на ООН заради косовската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads