Реклама / Ads
8| 5378 |29.08.2015 НОВИНИ

Г. Гергов срещу Тотев и Сл. Атанасов за кмет на Пловдив

.
Георги Гергов
Партийна конференция на БСП издигна Георги Гергов за кандидат за кмет на Пловдив. Той бе с най-много номинации от първичните структури - 64, следван от председателят на групата общински съветници на БСП в града и директор на Английската гимназия Николай Радев с 40 номинации.
 
Бившият заместник-министър на образованието и дългогодишен директор на Математическата гимназия Кирчо Атанасов бе издигнат от шест основни организации. С по две номинации бяха общинската съветничка и управител на СПА център Новотел - Пловдив Минка Сърнешка и инж. Петър Бояджиев.

Председателят на БСП в Пловдив и областта получи 143 гласа. За доц. Кирчо Атанасов гласуваха 32-ма делегати на форума. Останалите трима номинирани - общинският съветник и директор на Езикова гимназия Пловдив Николай Радев, общинската съветничка Минка Сърнешка и бившият управител на ВиК Пловдив Петър Бояджиев, се оттеглиха преди провеждането на вота.

В края на ноември, след резултатите от парламентарните избори, Гергов подаде оставка като председател на градската структура на БСП в Пловдив, но бе избран отново за тази позиция през декември.

"За мен специално, лично щеше да е по-добре да не съм избран, но в крайна сметка като дискусия на конференцията и като общо мнение е, че трябва да си довърша работата и аз смятам, че БСП има основание. Хората бяха разумни. Накрая прецениха правилния ход, че в този момент подмяната на председателя няма да донесе нещо добро за БСП", коментира тогава Гергов.

Останалите претенденти за кметския пост в Пловдив са досегашният кмет Иван Тотев от ГЕРБ, напусналият ГЕРБ и подкрепен от Реформаторския блок депутат Здравко Димитров, лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева и бившият кмет и настоящ депутат от Патриотичния фронт Славчо Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4825 |19.08.2015 Пловдивската прокуратура: Не предстои арест на кмета Тотев . 10| 4870 |11.08.2015 Ген. Атанасов: Ежедневно в медиите изтича „оперативна информация“ . 4| 6367 |31.07.2015 Атанасов: ДПС може да е камъчето, което да обърне коалицията . 1| 4748 |29.07.2015 Ген. Атанасов: Притеснени сме от честата подкрепа на ГЕРБ от ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads