Реклама / Ads
11| 4607 |23.07.2020 НОВИНИ

Гешев готов да се отчете пред депутатите

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Главният прокурор на Република България Иван Гешев уведоми с писмо председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ще изпълни задълженията за представяне на дейността на Прокуратурата по прилагането на закона пред народните представители.

Съгласно регламентираната организация на информационната дейност в Прокуратурата статистическата информация за дейността на всички прокуратури в страната се събира и обобщава с периодичност - първо тримесечие, първо шестмесечие, деветмесечие и годишно. Обобщената информация за образуването, движението и приключването на преписките и делата в ПРБ за първото полугодие на 2020 г. ще бъде изготвена в началото на месец август 2020 г., посочва в писмото си главният прокурор, като изразява готовност да представи резултатите още в началото на месец август.


В случай че Народното събрание прецени за необходимост представянето на доклад за дейността на ПРБ за деветмесечието на настоящата година, обобщената информация за този период ще е изготвена след средата на месец октомври 2020 г. Поради това същата може да бъде представена на народните представители в края на месец октомври.


„България е република с парламентарно управление и Народното събрание е най-висшият й орган, призван да осъществява народния суверенитет. Изразявам уважението си към избраните да представляват българския народ и в качеството си на главен прокурор на Република България имам честта периодично да Ви информирам за резултатите от дейността на ръководената от мен структура, на която Конституцията е възложила да следи за спазването на законността в защита правата и законните интереси на българските граждани“, пише главният прокурор Иван Гешев в писмо, адресирано до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.


По-рано днес парламентът прие предложението на левицата Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите с доклад за дейността на прокуратурата от януари до август тази година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 27728 |23.07.2020 Осман Октай за Фрог: Назначеният от Пеевски Гешев е в отпуск, за да може друг да арестува освободените министри . 15| 7427 |23.07.2020 БОЕЦ започва преговори с други организации за оставка на Борисов, Гешев и Кошлуков . 4| 5392 |23.07.2020 Пловдивски правен комитет: Гешев извършва престъпления по служба . 18| 4340 |23.07.2020 Конституционният съд: Всеки прокурор може да разследва Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads