Реклама / Ads
23| 43648 |07.01.2022 НОВИНИ

Гешев на Ивановден обещава на Борисов и шайката, че няма да мръдне от поста

.
Гешев, Борисов
Още сутринта бившият премиер Бойко Борисов поздравил главния прокурор Иван Гешев за именния му ден. Освен здраве, му пожелал да е твърд срещу натиска да подаде оставка. Няма да мръдна от поста, бодро му отвърнал обвинителят на републиката. Това разказват депутати от ГЕРБ, но какъв точно е бил разговорът между старите авери Борисов и Гешев, знаят само двамата.
 

Тяхната топла мъжка дружба пролича силно в един от разговорите им, който достигна до медиите. В него чухме: „И аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов към Гешев: Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“.

 

Шефът на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров също поздравил своя наследник и двамата взаимно си давали кураж, за да премине бурята и да командват отново държавата.


Нашите източници са категорични, че и на обажданията на техни колеги за Ивановден, Гешев отговарял, че няма земна сила, която да го накара да освободи поста. Дори заявявал, че някои от най-активните критици на действията му и тези на прокуратурата, скоро можело да се окажат с проблеми.

 

Първи с поздравления и четкания се отчели бивши министри, които са силно притеснени за бъдещето си заради разкритията за кражби на стотици милиони от държавата. Хем му пожелавали здраве, хем искали да чуят успокоителни думи от него, че няма да станат обект на прокурорски проверки и разследвания.

 

Други политици обаче смятат, че Гешев ще се чука с яйца и ще яде козунаци като обикновен гражданин, а не като главен прокурор. Облаците, надвиснали над каскета му, се сгъстявали все повече и повече. Някои слухове дори включват името на Гешев, заедно с това на бивш доверен министър на Борисов, като част от допълнителния списък на САЩ по линия на закона „Магнитски“. Слухове, слухове, но в България повечето от слуховете в крайна сметка се оказват истина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3478 |07.01.2022 Ивановден е . 13| 16827 |05.01.2022 Петър Чолаков: Дори Гешев да „жертва” Борисов, това няма да му реши проблема . 5| 3657 |04.01.2022 КС обсъжда може ли министърът на правосъдието да иска предсрочно отстраняване на Гешев . 10| 8307 |04.01.2022 Готов ли е Цацаров да козирува на Гешев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads