Реклама / Ads
18| 11101 |04.06.2020 НОВИНИ

Гешев смени плочата относно данните на Божков, вече иска да се проверяват

.
Източник: БГНЕС
Държавният обвинител Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата си относно данните, които изнесе хазартния бос Васил Божков. Според новата му позиция задължение на прокуратурата е да провери всички изнесени доказателства и от двете страни, независимо дали става дума за анимация, комикси или ”нещо друго забавно”.
 

Гешев заяви, че бизнесменът Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор и по мейл. Постъпил е и сигнал от “едно издание, близко до г-н Цветан Василев, заяви още Гешев. И двата сигнала са разпределени към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши.


Това заяви държавният обвинител пред журналисти по време на спецакцията срещу битовата престъпност в Ябланица. 


"Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата, той не наблюдава конкретни досъдебни производства. Сигнали във фейсбук - не е нормалният начин за подаване на такава информация, но всеки преценява по какъв начин да осъществява защитната си стратегия - обвиняем и подсъдим. Така, както други подсъдими и обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев - преценяват дали, кога и доколко да подкрепят други подсъдими лица, като г-н Божков, включително и медийно и като политическа пропаганда”, заяви Гешев. 


По думите му задължение на държавното обвинение е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателствата, оневиняващи обвиняемия в досъдебната фаза.

 

Любопитното е, че това влиза в пълно противоречие с тезата на Гешев преди седмици, когато той категорично обяви, че няма да се занимава с доказателства, изнесени от обвиняеми лица. Тогава на дневен ред бяха разпространените между Васил Божков и Vladi Goranov кореспонденции. 


“Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства и конкретният прокурор ще ги провери, независимо дали са анимация, комикси или нещо друго забавно”, каза още Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5419 |03.06.2020 Гешев определи oтдeл 01 „Cпeциaлизиpaн“ на ВКП да работи с Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши . 1| 4875 |03.06.2020 Полфрийман иска от Гешев да върне делото срещу него във ВКС . 6| 8709 |03.06.2020 Илиян Василев: Гешев отстрелва кадри на патриотите и бизнесмените им . 26| 14716 |30.05.2020 Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Отвличат ни вниманието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads