Реклама / Ads
66| 6727 |16.05.2020 НОВИНИ

Иван Гешев: Божков се подигра с ”Левски”. Иска да дестабилизира държавата като Цветан Василев

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Васил Божков се подигра с ”Левски” и феновете му, за да спасява себе си. Това е поредна стъпка в определена защитна стратегия. Подобни опити за дисбалансиране на държавата е правил и Цветан Василев.
 

Това заяви пред БНТ главният прокурор Иван Гешев.

 

"Това показва, че човекът, който го прави, не го интересува съдбата на клуба и не е левскар. Никой, който милее за съдбата на клуба, няма да направи това. Той го постави за заложник на собствените си интереси", заяви държавният обвинител.

 

Гешев призна, че не е чел поста на Божков в социалната мрежа, който твърди, че е снимка на оригинален чат с Владислав Горанов.

 

"Честно да ви кажа, не си причиних това да чета тези есемеси. Колегите казаха, че в тях не виждат нещо, което да налага някаква правна реакция от страна на прокуратурата", коментира още главният прокурор.


Ввпечатлението му е за поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.

 

Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия Изток.

 

Според него случаят се използва от определени политически сили.

 

"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата", коментира Гешев.

 

По думите му Божков е разследван за 11 престъпления в момента, но загатна, че броят им може да се увеличи.

 

Той коментира и критиките от страна на Лозан Панов:

 

"Г-н Лозан Панов явно се готви да политическа кариера, която определено не е общински съветник. Работата му е да има определено поведение пред медии когато се излъчват на живо негови изяви. Тъжното е, че според мен той не решава проблемите на магистратите", категоричен беше Гешев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8067 |15.05.2020 Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Войната ”Борисов-Божков” е самоизяждане в мафиотската ни държава . 56| 25788 |15.05.2020 Нов залп от Божков към Горанов: Аз и дружествата ми не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна . 7| 7512 |15.05.2020 Доц. Ат. Славов: Божков има право по Конституция да използва всичко, за да се оневини . 37| 32402 |15.05.2020 Иван Бакалов: Горанов изгоре. Прокуратурата, ако си затвори очите, може да има последствия и за Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads