Реклама / Ads
19| 5620 |09.06.2020 НОВИНИ

Гешев: Топката е в полето на ОАЕ. Обратните твърдения са хибридни атаки

.
Иван Гешев
Българската прокуратура си е свършила работата. Топката е в полето на ОАЕ или Сърбия, ако говорим за Цветан Василев. Въпроси, които твърдят обратното, целят хибридни атаки и пропаганда срещу държавата и в частност прокуратурата. Да повторя ли? Хибридни атаки.
 

Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Поводът за изказването му бе журналистически въпрос относно казуса с обвиняемия вече бивш хазартен бос Васил Божков и връщането му в България.

 

"Поредният обвиняем от поредицата български олигарси, които се укриват от правосъдието. Господин Божков може да си избере каквато иска стратегия и да говори каквото си иска. Резултатът не зависи от българската държава, защото ние сме си свършили работата и сме подали съответните документи. В държави извън ЕС решението за екстрадиция е политическо и зависи от съответната държава - ОАЕ или Сърбия, както е случая с Цветан Василев", обясни за пореден път главният прокурор и допълни:


"Всички опити за въпроси, които твърдят обратното, са само едно - хибридни атаки и пропаганда срещу българската държава и прокуратурата. Да повторя ли? Хибридни атаки".

 

Обвинител №1 коментира и започнатата битка срещу приватизационните процеси. Докладът на ДАНС е готов и е предаден в ръцете на ВКП. До две-три седмици става ясно дали ще има повдигнати обвинения, обясни Гешев.

 

"В голямата си част приватизацията всъщност е една “брутална кражба”, заяви Гешев.

 

"За мен това е ограбване на българския народ, извършено с тази криминална приватизация. Знаем, че ще бъде труден и дълъг процес, но няма да спрем, защото за мен тази приватизация представлява най-крупното криминално ограбване на българския народ", каза Иван Гешев.


Главният прокурор отбеляза, че „в един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки. „Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира Гешев.


Държавният обвинител коментира и казуса БоклукГейт, след като вчера прокуратурата разпространи поредната стенограма от разпит на обвиняем. Гешев призова: Прочетете и ще разберете потресаващата истина - как се опитва да се унищожи бъдещето на децата ни и на природата ни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5155 |19.05.2020 Иван Гешев: Ако Божков има да каже нещо, добре дошъл е . 66| 6774 |16.05.2020 Иван Гешев: Божков се подигра с ”Левски”. Иска да дестабилизира държавата като Цветан Василев . 25| 7058 |26.04.2020 Иван Гешев: Дано не загубим войната с коронавируса заради българските политици . 4| 5364 |31.03.2020 Биляна Гяурова за 100-те дни на Гешев: Да си даде сметка, че прокуратурата не е социална медия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads