Реклама / Ads
15| 4082 |25.07.2021 НОВИНИ

„С гол г*з таралеж ще мачкаш“ или новият тип политическо говорене у нас

.
Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Поредна размяна на тежки реплики, обвинения и грозни обиди между вътрешния министър Бойко Рашков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов беляза последните дни.
 

„Що се касае до мутренските времена, съжалявам само за едно - че тогава не се справихме с вашия лидер. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“, заяви на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков от парламентарната трибуна по време на изслушване в петък.

 

„Ще ме чегърта и щял да се саморазправи този пияница. С гол г*з таралеж ще мачкаш. Това мога да ти кажа. Нещастник такъв! Ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44-та година“, отвърна му близо 30 часа по-късно бившият премиер и лидер на ГЕРБ от поморийското село Бата.

 

Изводът, който експертът по пиар и комуникации Любомир Аламанов прави пред Bulgaria ON AIR е, че дефицитите в политическия език са очевидни.

 

„Комуникацията е много основна управленска функция и когато тя не е на високо ниво, има проблеми за цялата държава“, посочи той.

 

Изчегъртването вече е сред най-често използваните от политиците думи.

 

„Когато някои се е впил като паразит в тялото, коя е другата дума, която може да бъде употребена“, изтъкна PR експертът.

 

Аламанов, който работи в сферата на PR-а и комуникациите от 20 години очертава и основната разлика между политиците тук и на Запад - това е умението да се извиняваш и обществото, което да го поиска.

 

„Когато някой направи грешка, той се извинява. Лидерите си позволяват това, което им позволяват избирателите. И когато няма демократични рефлекси, лидерите си позволяват повече. Ако подобно поведение си позволи лидер в Западна Европа, хората ще го изхвърлят веднага“, категоричен е експертът по пиар и комуникации.

 

Той обаче е убеден, че търпението и у нас започва да се изчерпва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3720 |25.07.2021 Новият шеф на „Пирогов“: Намеси ли се политиката в медицината, нищо не се получава . 20| 41073 |25.07.2021 Методи Лалов сезира прокуратурата за „с гол г*з таралеж ще мачкаш“ на Борисов към Рашков . 7| 3644 |25.07.2021 Новият шеф на „Александровска”: Изпадането в лоши текущи резултати започва от 2013 г., когато директор става проф. Ангелов . 62| 13134 |24.07.2021 Борисов верен на себе си: С гол г*з таралеж ще мачкаш… Само това ще ти кажа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads