Реклама / Ads
2| 5147 |16.02.2017 НОВИНИ

Горанов: Със смените на областните управители БСП се готви да управлява

.
Владислав Горанов
Владислав Горанов смята, че смените на областните управители говорят за това, че служебното правителство подготвя обстановката за следващи процеси. „В средите на БСП тече една еуфория, че съвсем скоро ще оглави правителство и ако се наложи социалистите да правят коалиция, ще бъде по-лесно след смяната на общинските съветници“, обясни той.
 
”Рано или късно ще се стигне до по-широки коалциии. Но това ще стане, когато обществото узрее и няма да е скоро”, каза още по Нова телевизия бившият финансов министър. Изявлението му беше в отговор на въпрос за това, че ГЕРБ и БСП си помагат, а не си пречат.

Горанов, който е начело на две от листите на ГЕРБ за предстоящите избори, подчерта, че за момента общи действия няма и няма да има, а твърденията за сътрудничество са удобна теза.

Бившият финансист номер едно смята, че смените на областните управители говорят за това, че служебното правителство подготвя обстановката за следващи процеси. „В средите на БСП тече една еуфория, че съвсем скоро ще оглави правителство и ако се наложи социалистите да правят коалиция, ще бъде по-лесно след смяната на общинските съветници“, обясни той и поясни, че обикновено винаги има спорове за това кои личности да застанат на такъв пост.

Той посочи, че "Реформаторският блок" е естественият партньор на ГЕРБ. Горанов каза още, че Реформаторите продължават да търсят формат, който да им донесе по-добър резултат на изборите, но това не е проблем на ГЕРБ. На въпрос за евентуална коалиция с Веселин Марешки в бъдещия парламент, кандидат-депутатът заяви: "Марешки може да влезе в парламента, но за да го направи, той тряба да скъса с успешни бизнеси, с които сваля звезди на избирателите. Ако е част от Народното събрание, трябва да видим къде ще се позиционира. За момента, тезите му са популистки".

Попитан за обещанията на ГЕРБ по отношение на пенсиите, Горанов каза, че при всички случаи няма да се харчат пари, които не са изкарани. Той поясни, че при сегашният темп на нарастване на осигурителния доход и развитието на икономиката, за четири години всички пенсии могат да се повишат с 15-20%. Владислав Горанов подчерта, че ГЕРБ залагат на еднакъв и пропорционален ръст за всички пари за старост. Според него, за да се изпълнят обещанията предизборните обещания на БСП за пенсиите, ще са нужни почти 2 млрд. лева допълнително годишно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6626 |09.02.2017 Дончев: БСП се срамува от областните си управители . 3| 3776 |08.02.2017 Горанов: Смяната на областните управители е реваншизъм . 4| 3679 |16.01.2017 Горанов: По-добре избори ”до дупка”, отколкото безпринципни коалиции . 2| 5318 |19.12.2016 Горанов: Аз и Дончев си тръгваме с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads