Реклама / Ads
34| 5027 |07.05.2015 НОВИНИ

„Граждански контрол”: Москов обрича стотици на гибел с реформата си

.
Ангел Славчев
С огромна скръб Ви съобщаваме, че мига в който Министъра на здравеопазването д-р Москов ни бе станал симпатичен и дари обществото с малка на надежда, че има управници, които си защитават родината, приключи! Министър Москов, подайте си оставката собственоръчно! В противен случай ще Ви принудим, чрез граждански натиск! Това се казва в позиция на сдружение „Граждански контрол”, с председател Ангел Славчев.
 

Ето цялата позиция:


Следим ситуацията и изказванията на въпросния Министър и се чудим как от човек защитаващ медицинските работници се превърна в човек обричащ на гибел стотици обикновени хора. Да, няма преувеличаване! Гибел е точната дума, а другата е геноцид.

 

Да уволните директор на болница, който я е направил една от най- ефективните, подредените, дори печеливши болници, само защото не е съгласен да съсипете направеното от него, си е чиста подлост, наглост и професионална тъпотия! Искрено се надяваме слуховете в общественото пространство да не са верни, надяваме се тези Ви действия не са продиктувани от  различни лобистки намерения за окрупняване на поръчки за лекарства и стоки!

 

Сдружение „Граждански контрол“  изказва своята пълна подкрепа към служителите на Университетската болница „Свети Иван Рилски "  да си върнат  техният директор д-р  Дечо Дечев!

 

Припомняме Ви, че водихме епична битка с властта за да се отвори болницата в Девин, а сега се научихме, че ще затворят  50 болници заради тяхната финансова неефективност. Именно девинската болница показа, че има болници, които никога не трябва да се затварят ! Да, може да е скъпо. Да, може да е финансово неефективно! Животът е безценен ! Закриването на болници ще обрече хиляди на смърт и други стотици хиляди на неефективна здравна помощ. Която от своя страна ще доведе до вдигането на разходите след като проблемите на хората се усложнят. Изразяваме абсолютно несъгласие относно твърденията за реформа чрез съкращения на администрацията и чрез сливането на болници !

 

Министър Москов, ако у вас е останал здрав разум, достойнство и остатък от човечност, трябва да спрете реформата в този й вид, незабавно !

Обръщаме се и към Премиера Бойко Борисов  с риторичният въпрос: Кое е по важно, парите или живота на хората ?!

 

За нас, учредителите и последователите на сдружение „ Граждански контрол“ , здравето не е стока ! Здравеопазването, образованието и културата са трите основни стълба за развитие на обществото. Здравеопазването е част от социалният ангажимент на всяка средно развита Европейска държава. Ще повторим:  Здравето не е стока !


Призоваваме всички хора мислещи като нас,  да се присъединят към протеста на служителите на Университетската болница „Свети Иван Рилски "  днес,  7 май, от 16,00 часа пред Министерски съвет !

 

Председател:  Ангел Славчев                                 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4631 |05.05.2015 Синдикалист за Фрог: Москов плаши с уволнение всеки, подкрепил д-р Дечев . 2| 4542 |05.05.2015 Москов ще се обяснява пред депутатите в четвъртък . 9| 4906 |05.05.2015 Бивш министър към П. Москов: Не се прави така . 5| 4421 |04.05.2015 Радан Кънев: Атакуват Москов, Ненчев и Митов заради реформите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads