Реклама / Ads
10| 5830 |23.03.2011 НОВИНИ

Гриша Ганчев свидетелства по „Наглите”, вбесява съдебния състав

.
Гриша Ганчев се яви като свидетел по делото срещу „Наглите”. Босът на „Литекс” е близък до отвлечения Ангел Бончев. В съдебната зала Ганчев се държа нагло и влезе в спор със съдебния състав и адвокати по делото.
 

Съдията от Софийския градски съд Виолета Магдалинчева, която председателства делото, заплаши бизнесмена и футболен бос с максимална глоба от 500 лева заради поведението му в съдебната зала.До предупреждението се стигна, след като на един от въпросите на съдията Ганчев отговори: "Вие не сте ли чела делото?".На друг въпрос, отправен от адвокат, Ганчев отговори с думите: "Ти майтап ли си правиш?".Той се изцепи така, когато бе попитан дали сумата 650 000 евро, която е дал на Ангел и Камелия Бончеви за откуп при отвличането им, е дадена като заем или безвъзмездно.

След като съдебният състав го задължи да отговори на въпроса, Ганчев заяви, че ставало въпрос за "спонсорство".Собственикът на "Литекс" разказа, че в нощта на отвличането Камелия Бончева му се обадила и споделила, че съпругът й е изчезнал. "Наглите" започнали преговори с него, като му изпратили СИМ карта и телефон.

След като обаче получил отрязания пръст на Бончев, Гриша Ганчев отсякъл, че не иска да преговаря повече с похитителите, тъй като "това вече минава границите" и посъветвал Камелия да се обърне към служителите на БОП.Първоначално похитителите поискали от Ганчев 10 млн. евро. Той дал пари на два пъти – първо платил 400 хил. евро, а след това – около 250 хил. евро.

Преди Ганчев по делото свидетелства синът на бизнесмена Киро Киров – Иван.За баща му са поискани 5 млн. евро, като са били платени €517 хил. И с него похитителите комуникирали главно чрез SMS-и.Няколко пъти му пускали по телефона записи от гласа на баща му, веднъж дори му позволили да разговаря с него.

Като доказателства, че Киро Киров е жив, похитителите изпращали на Иван и негови снимки, на които държал вестник, както и гривна на бизнесмена.

Frognews.bg припомня, че по делото „Наглите“ подсъдими за 11 отвличания и за един опит за отвличане са Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков, Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5973 |25.02.2011 Янаки Ганчев брани правата на потребителите . 1| 5679 |04.02.2011 „Общ работник” на Баретата свидетелства в съда . 1| 5513 |03.12.2010 Натискат Демби да свидетелства срещу Баретата . 1| 5140 |18.08.2010 Инфаркт покоси човек на Гриша Ганчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads