Реклама / Ads
6| 5513 |14.10.2015 НОВИНИ

Гришо разказа за себе си: Винаги играя за България

.
Григор Димитров
28-ми този месец е събитие, което отдавна исках да се случи, намерих и най-добрите играчи, винаги съм искал да направя демонстративен мач в България, ще има и открит урок с дечица, заяви по НТВ тенисистът Григор Димитров.
 
Живея в Монако, въпреки че нямам много дни да прекарвам вкъщи. Ставам в 7-7,30, всеки ден съм на фитнес, сутрин тичам обикновено за тонус по 20-30 минути. После по 2 часа, 2,5 часа влизам на корта, в зависимост от тренировката, разказа Гришо.

Ям всичко, не внимавам за всеки един детайл, за да не премине фокусът ми върху друго нещо. Като цяло не ми се събират 2-3 месеца от годината вкъщи, каза той.

Много важни са хората до теб, родителите, каза Димитров. Винаги съм пазил личния си живот, но съм заобиколен от камери и внимание. С Шарапова всичко беше добре, но всеки пое по пътя си, всеки има нужда от нещо свежо. Загуба на корта или контузия боли обаче много повече от такива неща, каза той.

На 12 години за пръв път си повярвал и осъзнал какво точно иска да прави. Това се случило, когато спечелил турнир във Франция. Тогава разбрал, че не става дума за работа, а за нещо, което обича да прави. Димитров благодари на семейството си, на Георги Стоименов и на цялата фамилия Малееви, които му давали добри съвети и играел в техния клуб.

В момента не съм много на вълна жени, каза той, но добави, че сам той не чете жълтата преса на България. Не виждам смисъл да говоря за тези неща, подчерта Гришо. Никога не съм харесвал да използвам думата звезда, всичко идва от това, което постигаш, обясни той.

Полуфиналът с Новак на Уимбълдън никога няма да забравя, тогава имах голям шанс, но загубата е част от играта, спомни си Гришо. Неговите "ритуали" при игра били по-малко, трябвало фокус върху плюсовете и минусите на противника. От психологическа гл.т. ми трябват 3-4 дни да се възстановя след загуба. Опитвам дсе да не плача, не мога да си спомня кога е бил последният път, добави Гришо.

Винаги играя за България. това, че не играх за купата Дейвис, това е различна тема, обясни той. Това не съвпадаше с програмата ми, имах среща с потенциалния си треньор. Всеки може да съди, каза Димитров и подчерта, че е българин и винаги подкрепя България колкото може.

Вярващ съм, призна Гришо и добави, че се моли винаги, когато има време.

След 5 години се надявам да остана в тениса и да имам още по-големи титли; защо не да съм в първата тройка, надявам се на Голям шлем. Мисля и за деца, бих им спестил тениса, каза още Гришо. Ако времето е правилно и човекът до теб е този, който искаш, със сигурност един ден това ще стане, каза накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6346 |08.10.2015 Маша слезe от 8-о на 62-ро място по сексапил без Гришо . 1| 4400 |02.10.2015 Гришо отпадна от турнира в Малайзия . 0| 4205 |27.09.2015 Кобрата: Мисля нещата, подготвям се за себе си . 2| 4270 |26.09.2015 Румяна Нейкова: Не бива да съдим Гришо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads