Реклама / Ads
65| 12943 |08.04.2021 НОВИНИ

Хаджигенов: Двете госпожи допускат дребна грешка - коалицията ни приключи на 4 април

.
За коалицията “Изправи се! Мутри вън!” винаги съм говорил с горчивина. Това беше нещо, което трябваше да направим. Беше жертва. Направихме го, но двете госпожи допускат една дребна грешка - коалицията ни приключи на 4 април.
 

Това заяви пред Actualno.com адвокат Николай Хаджигенов. С това се забива нов пирон в ковчега на коалицията “Изправи се! Мутри вън!” чийто състав вече не е никак ясен. 

 

Още от зараждането на "Изправи се! Мутри вън!" се появиха въпросителни. Най-голямата тогава бе заради избора на Мая Манолова. "Отровното трио" реши да я използва за явяване на парламентарните избори, защото всички други отказали. Адвокат Николай Хаджигенов я нарече "кривата щанга", нужна за постигането на заветната цел - смяна на модела "Борисов". 

 

Хаджигенов заяви в ефира на Българската национална телевизия, че преговори за ново правителство още не са започнали, но “харесва ли ни, или не - гласовете на БСП ни трябват и без тях не можем да направим нищо”. Часове по-късно Татяна Дончева и Мая Манолова от формацията свикаха брифинг, на който заявиха, че мнението на Хаджигенов е лично, той не е говорител на партията и пазарлъци с партии на статуквото няма да се правят. 

 

Според Хаджигенов всички виждат екстрите да бъдат министри, но на никого не му стиска да поеме отговорност. 

 

"Ако имам избор, на нищо не бих станал министър. Ако нямам избор, нещо в моята компетенция. Ние отрязахме част от главите на ламята, но в момента тя има една глава и е жива. Ако не продължим, ще пораснат нови глави", посочи Хаджигенов пред Actualno.com.

 

"Съдейки от изявленията ѝ няколко часа по-късно, тя не го е гледала или ако случайно го е гледала, не е разбрала нищо", отбеляза адвокат Хаджигенов. Той заяви, че Дончева и Манолова са истински политици, тъй като винаги казват едно, а правят друго. "Аз отказвам да правя такова нещо. И във вашето студио го казах поне веднъж - аз отказвам да лъжа избирателите", категоричен бе Хаджигенов.

 

Той отбеляза, че е напълно наясно, че мандатите на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" не достигат, за да се създаде мнозинство в Народното събрание. "Пак ще го кажа - без гласовете на БСП, не можем да направим нищо. Очевидно е, че с гласовете на ГЕРБ и ДПС не правим нищо", уточни още Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5515 |08.04.2021 "Кривата щанга" Манолова попари Хаджигенов: В пазарлъци с партии на статуквото не влизаме . 29| 7165 |05.04.2021 Адв. Хаджигенов: Нищо свързано с Борисов не можем да подкрепим, освен да пуснем водата след него . 19| 5415 |29.01.2021 Хаджигенов: Корупционната власт е в истерия. Значи сме на прав път . 7| 7293 |07.12.2020 Адв. Николай Хаджигенов: Гешев е позор за всички нас!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads