Реклама / Ads
16| 4112 |21.05.2021 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: Отцепването на Дончева няма да повлияе на резултата на ”Изправи се! Мутри вън!”

.
Адв. Николай Хаджигенов
Не очаквам това да се отрази на резултатите на коалицията ”Изправи се! Мутри вън!”. Това заяви бившият депутат Николай Хаджигенов пред Actualno.com, коментирайки отцепването на ”Движение 21” на Татяна Дончева от обединението.
 

Припомняме, че по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди информацията, че социалистите преговарят с Дончева, АБВ на Румен Петков и Георги Първанов и "Нормална България" на Георги Кадиев за общо явяване на изборите на 11 юли.

 

По думите на Хаджигенов, отлив на гласове няма да има, защото "Движение 21" са малка партия, както и останалите в обединението - ДБГ и ЕНП на Мария Капон. "Ние умишлено избрахме само малки парти. Подбрахме ги като размер, за да няма привилегировани. Бяха с еднаква стойност и тежест. Идеята беше да изтикаме гражданите напред", допълни той. По думите му именно негово е било предложението мандатоносителите да са 3, каквото е законовото изискване, за да се избегнат проблеми в ситуация като сегашната. "Наречете го адвокатска параноя, ако искате.

 

Исках да съм сигурен, че никой няма да бъде купен или накаран да се отцепи и това да навреди", допълни адвокатът. Хаджигенов каза още, че лидерът на "Движение 21" не е предупредила вече бившите си коалиционни партньори, че разговаря с БСП. "Ние вече водим разговори за следващите избори, но Дончева, очевидно, вече не е част от тях", каза той и уточни, че не е изненадан от ситуацията. На въпрос какви са били отношенията в коалицията след края на 45-ото Народно събрание, Хаджигенов каза: Приключиха нормално.

 

Направихме общо събрание, за да можем да уточним някои организационни детайли, но тогава Дончева не дойде лично и изпрати свой представител".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5034 |21.05.2021 Каква е съдбата на „Изправи се! Мутри вън!“ без Дончева? . 33| 11614 |21.05.2021 Официално БСП готви споразумение с АБВ, Татяна Дончева и Георги Кадиев . 43| 4440 |20.05.2021 Нинова покани Дончева, Първанов и Кадиев, за да преговарят за коалиция . 6| 4187 |13.05.2021 Татяна Дончева: Хората, които са слуги на ГЕРБ, трябва да бъдат отстранени от държавната администрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads