Реклама / Ads
6| 3212 |13.05.2021 НОВИНИ

Любен Корнезов за спецсъда преди 10 г.: Това ще бъде един политически съд

.
Любен Корнезов
Вижте, дебата при представяне на проекта от герП в НС преди 10г., като ще цитирам Корнезов, останалите ще си ги прочетете сами не сте малки:
 

"ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Мога още десетки аргументи да ви изтъкна, но ще спра дотук, че времето лети.
Кои са изводите, които можем да направим от аргументите, които ви изтъкнах тук?
Първо, това не е специализиран съд, а е типичен извънреден съд в противоречие на чл. 119, ал. 3. Това ще бъде един политически съд. ГЕРБ създава свой съд за разпра с политическите си опоненти. Тук ясно и категорично трябва да се даде тази оценка, а не да се шикалкави.


Всъщност провалът на ГЕРБ в икономическата политика води до хляб и зрелище. Този съд ще бъде едно зрелище, а не съд. Този извънреден съд, уважаеми дами и господа, де факто ще бъде едно подразделение на Министерството на вътрешните работи, респективно на ДАНС, ама ДАНС е под шапката на МВР, на Цветан Цветанов. МВР си има болница, сега ще си има и съд, особено при тази полегнала ми Прокуратура.
Вижте, този съд за съжаление, като стар съдия ви го казвам, ще бъде един пешкир, а не правораздавателен орган, където политиците ще си бършат ръцете. Нещо като Пилат Понтийски, нали го помните? Това не е притча, записано е в Свещената книга. Пилат си умил ръцете и казал: „Исус е невинен!”, и го дал да го разпнат. Това ще бъде този съд.
Този съд ще бъде основен елемент на една създаваща се в България полицейска държава. Крайната фаза е полицейска държава!


Обръщам се към всички народни представители – и към тези, които са подписали, и тези, които не са подписали, пък и тези, които са извън тази зала. За честта на пагона, за честта на юристите, нека дружно да кажем „Баста!” на този Наказателно-процесуален кодекс, внесен от Искра Фидосова и група народни представители.
Разберете, след време ще се срамувате от този законопроект, защото той като бумеранг може да се върне и върху вашите глави, които не желаят. Затова нека да отхвърлим законопроекта и да кажем също „Баста!” на полицейската държава, която вие искате да създадете. Благодаря за вниманието. (Ръкопляскания от КБ.)
КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ (ГЕРБ, от място): Полицейска държава?! Хайде стига бе! Аз мислех, че е адвокатска! (Оживление в ГЕРБ.)"

 

адв. Николай Хаджигенов, ИМВ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3471 |07.05.2021 Партиите на протеста са категорични, че спецпрокуратурата и спецсъда трябва да се закрият . 15| 3452 |04.05.2021 Следователите се жалват на Брюксел заради закриването на Спецсъда . 5| 3122 |28.04.2021 Правната комисия в НС подкрепи закриването на спецпрокуратурата и спецсъда . 4| 3009 |27.04.2021 ”Правосъдие за всеки”: Незабавно да се закрие спецпрокуратурата и спецсъда. Да се въведе съдебен контрол над прокурорските откази

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads