Реклама / Ads
0| 4110 |02.07.2016 НОВИНИ

Хиляди протестират срещу Brexit в Лондон

.
Хиляди демонстранти се събраха в центъра на британската столица Лондон, за да протестират в шествие срещу решението от миналата седмица на мнозинството от британците да напуснат Европейския съюз, резултат, който потопи Великобритания в политически хаос и който повечето хора в столицата отхвърлиха, отбелязва „Ройтерс”.
 

 

Мнозинството протестиращи са млади хора, загърнати със знамето на Европейския съюз, докато други са развявали плакати с лозунги като „Аз съм с ЕС” или просто „Wrexit”.

 

Те скандираха „какво искаме да направим? Да останем в ЕС”, докато потегляха към Уестминстър, където са съсредоточени сградите на правителството и парламента, допълва Нюз. бг.

 

„Бях наистина изумен на сутринта след референдума”, посочи един от демонстрантите, 25-годишен младеж, добавяйки: „Чувствам се дълбоко несигурен за бъдещето си. Аз съм на шествието, за да изразя недоволството си. Аз приемам резултата, но тази проява е за да покажем, че ние няма да го приемем спокойно.”

 

Лондончани гласуваха 60 процента в полза на оставането в ЕС, като по-младите гласоподаватели масово пожелаха да останат в Общността, но 52% от гласувалите британци гласуваха в полза на излизането.

 

Организаторът на протеста, завършилият Кралския колеж Кийрън Макдермот, изтъкна: „Ние можем да попречим на Brexit чрез отказ да приемем референдума като последната дума и да махнем пръста си от бутона за самоунищожение.”

 

По думите му, парламентът трябва да има последната дума за това дали Великобритания трябва да напусне ЕС.

 

Вотът за излизането от Общността предизвика битка в рамките на управляващата Консервативна партия за заемане на мястото на премиера Дейвид Камерън, който подаде оставка веднага след обявяването на резултатите.

 

Основната опозиционна Лейбъристка партия също се разтресе, след като повечето нейни депутати оттеглиха подкрепата си от партийния лидер Джереми Корбин, след като го обвиниха, че не е направил достатъчно за кампанията за оставането в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4224 |29.06.2016 27 държави от ЕС обсъждат бъдещето си след Brexit . 0| 4018 |28.06.2016 Започва среща на върха в Брюксел заради Brexit . 6| 6191 |12.06.2016 Хиляди голи колоездачи в Лондон и Мексико . 4| 4667 |12.06.2016 Brexit-ът значи и разпад на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads