Реклама / Ads
2| 6740 |02.10.2014 НОВИНИ

Хора от Горни Лом: Видяхме облак като Хирошима, не мигнахме цяла нощ

.
Мястото на взрива
Почувствахме взрив като земетресение, а над завода се вдигна облак като Хирошима. В селото цяла нощ никой не е спал.Това казаха три жени от Горни Лом, селото на няколко километра от гръмналия завод на фирма "Видекс" АД.
 
На развиделяване се видя, че по пътя към входа на фабриката има десетки линейки и пожарни.Към него преминаха няколко военни автомобила и по мнението на репортери сред тях е бил и роботът, с който ще разчистват терена на взривилите се цехове.

По думите на местни хора вчера в завода са били доставени гръцки мини с няколко тира. Навярно службите за сигурност са наясно, какво точно е имало в тях.

Един от работниците каза, че в завода се спазвали мерките за безопасност. Той работи там от 17 години и допуска, че взривът може са е в резултат на човешка грешка. "Бях в съседния цех, когато стана взривът. Това каза пред Би Ти Ви работник от завода в Горни Лом, който гръмна вчера. Една буца ми мина покрай главата. Около 17 човека са били вътре, заедно с началниците. Звъним по телефоните им, но не отговарят,"  каза още работникът.

„Чакам съпруга си и чичо му. Чухме взрив след взрив“, каза млада жена в ефира на бTV, след като се оплака, че никой не е предоставил информация за живота на нейните роднини. „Чакаме да стане чудо“, каза друга.

„Нямам никаква информация за момента. Вътре няма клетки, по принцип няма обхват и когато са в цеховете, няма как да се свържат с хората. Предполагам най-лошото. Никой нищо не казва, никой нищо не знае. Чакаме и се надяваме да стане някакво чудо“, каза жената на по-младия собственик на завода , която не пожела да си каже името. По разкази на хората, взривове не се чуват от часове и те се чудат, защо никой нищо не прави. 

На място на инцидента е и собственикът на завода - Валери Митков, чийто син е бил във фабриката. Той също няма данни за броя на работниците.

Засега се знае, че на смяна в завода по време на взрива са били около 15 души.Телефоните им продължават да бъдат изключени.Очакванията са , че жив не е останал нито един от работешите в цеха, от който не е останало нищо.

Продължава издирването на хората.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5725 |02.10.2014 Трима доброволци са готови да влязат във фабриката в Горни Лом . 5| 4938 |02.10.2014 Михаил Миков: Хората са си отишли, жертвите са над 10 . 4| 4923 |01.10.2014 Взривът край Горни Лом остави два ВЕЦ-а без електрозахранване . 43| 7828 |01.10.2014 Ужасия! Има много загинали в Горни Лом!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads