Реклама / Ads
8| 4767 |07.04.2009 НОВИНИ

Хотелиери на бунт, искат инфраструктурата на Слънчев бряг

.
Малина Стратиева
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг отново заплаши, че ще предприеме протестни действия и ще блокира пътя Бургас - Слънчев бряг.

Исканията са държавата да реши няколко проблема - да се намери начин да се подари инфраструктурата на Слънчев бряг на общината, да се осигури достатъчно полиция за комплекса, да бъде пуснат пътя Бургас - Слънчев бряг, да се реши проблема с визите на Сърбия, Русия и Молдова и да се осигури контрол на шума на дискотеките и временните обекти. Съюзът изпрати декларация до министър-председателя и няколко министерства, но все още не е обявено нищо конкретно, нито дата и час, нито в кой участък на пътя ще бъде протестът, нито има искане за разрешение от общината.

„Продажбата на инфраструктурата е единственият законен вариант”, коментира пред Frognews.bg Малина Стратиева, изпълнителен директор на Слънчев бряг АД. По думите й практически не е в компетенциите на дружеството да подарява нещо, за това чакат становището на принципала по отношение на инфраструктурата.

По думите на Стратиева Слънчев бряг АД като търговско инфраструктурно дружество бунтът не ги касае, защото те нямат хотели. Но според Малина Стратиева доста по ефективно би било да се проведат разговори с общината и както 50-70% от общинските съветници са собственици на хотели ще решат проблема, който касае тях, а не да оставят държавата да вземе мерки.

Проблем има до толкова до колкото собствениците на хотели ползват държавна инфраструктура, за която не плащат. Общината им взима инфраструктурна такса, а не предоставя услуга. Тя не поддържа инфраструктурата на Слънчев бряг, която ползват хотелиерите.

„Интересното е, че никой не казва: Няма да плащаме на общината, а на държавата. Защото общината дава разрешителни за строеж и патенти, включително за алкохол и цигари, тоест всеки търговец, за да тръгне трябва да мине през общината. Никой не иска да е в конфронтация с тях. В момента всички бунтове са срещу държавата, защото идват избори”, каза още Стратиева. Frognews.bg

Още за проблемите в Слънчев бряг четете в рубрика Туризъм
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4843 |09.03.2009 Металурзи искат ДАНС да влезе в "Кремиковци" . 18| 7107 |03.03.2009 Роднини на Никола Вапцаров искат есхумация на костите му . 6| 5415 |28.01.2009 Продават инфраструктурата на Слънчев бряг на частен инвеститор, община Несебър я иска без пари . 21| 5079 |26.01.2009 Искат ефективни присъди за убийците на Мартин Борилски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads