Реклама / Ads
2| 3501 |03.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Отговорността за харизването на Пловдивския панаир на Гергов ще е лично на Борисов

.
Христо Иванов
Христо Иванов каза, че общинските съветници се крият, а “кметът се прави, че не е оттук и няма нищо общо.” Христо Иванов посочи, че ще търсят отговорност лично от Бойко Борисов ”по всички политически начини за това, което се случва.”
 

Според Христо Иванов окончателното харизване на Пловдивския панаир бъде допуснато, това ще бъде перфектната илюстрация за връзката между руското влияние и корупцията у нас. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след несъстоялата се извънредна сесия на пловдивския Общински съвет. На нея трябваше да реши въпроса за собствеността на Пловдивския панаир. В самия край на 2022-ра година Георги Гергов поиска да получи 350-те декара на имота в замяна на обособяването на 6 декара за Операта. Нито един от 17-те общински съветници на ГЕРБ не се яви на днешното заседание.

 

Иванов каза, че общинските съветници се крият, а “кметът се прави, че не е оттук и няма нищо общо." Христо Иванов посочи, че ще търсят отговорност лично от Бойко Борисов "по всички политически начини за това, което се случва.” Според него казусът е не просто поредното престъпление срещу интересите на Пловдив и гражданите му, а е проблем от национално значение, който тества твърденията на различни политически сили за евроатлантическата им ориентация. Народният представител разясни, че подобни решения не се вземат без политически гръб на най-високо ниво: “Това е демонстрация как руското влияние и корупцията в България се обединяват, за да спрат развитието на страната и буквално да я плячкосат.”

 

Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин. Според председателя на Демократична България в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима н Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

 

Демократична България вече събира подписи за ново общинско заседание по казуса на 9-ти януари, ден преди предстоящото Общото събрание на акционерите на “Пълдин Туринвест” АД, за да се предотврати предоставянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2933 |03.01.2023 Иванов: Вторият мандат е реалната възможност България да получи управление с ясна програмна посока и задачи . 0| 2925 |03.01.2023 БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с лика на Христо Ботев . 9| 3310 |01.01.2023 Росен Христов посочи, че са осигурени доставките на природен газ за 2023г. . 0| 4536 |31.12.2022 Името на България се споменава с уважение заради Христо Грозев. На запад от Перник никой не пита кой е Волгин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads