Реклама / Ads
1| 4055 |01.02.2019 НОВИНИ

Христо Проданов: Управляващите са в паника и твърдят абсолютни глупости

.
Христо Проданов
БСП не е „Пощенска кутия за фалшиви новини”, както твърдят ГЕРБ, те са в паника и започват да твърдят абсолютни глупости – те са уплашени и усещат, че концерта свършва и те си отиват.
 

Така депутатъти зам.-председател на ПГ „БСП за България” Христо Проданов определи пред бТВ реакцията на ГЕРБ, че левицата са „Пощенска кутия за фалшиви новини” по случая „Ало, Банов съм”

 

Проданов заяви, че БСП успоредно са изнесли информация за случая и са уведомили прокуратурата. „Тя се самосезира на базата на този сигнал. Главният прокурор и говорителката му казаха какви престъпления може де се очакват. Те са престъпления по служба и безстопанственост. Ще разгледат доказателствата и ще се произнесат”, допълни Проданов.

 

„Паниката е страшна, те толкова се объркаха вече. Представяте ли си обикновен чиновник да рекетира шефа си в едно или друго министерство. Къде е бил Боил Банов, за да не подаде сигнал 4 години в прокуратурата, че е рекетиран или изнудван”, каза депутатът.

 

Депутатът посочи, че БСП разполагат със запис и анализ на документите за обществената поръчка. „Договорът изтича на 20 декември 2015 г., подписан е анекс за 1 месец увеличение, след него срокът изтича на 20 януари 2016 г., те се опитват на 25 януари да направят Акт 15 – готовност за въвеждане в експлоатация, два дни по-късно отива проверка на ДНСК и казват, че има несъответствие. На 29 януари фирмата изпълнител продължава да работи и на 25 февруари, което е 36 дни закъснение, фирмата издава оригиналният Акт 15. Декември, след протокол на АДФИ, те са задължени да заведат дело. Къде са били през тези 10 месеца”, каза Проданов.

 

Проданов коментира, че има нарушения по проекта и в периода май-юни 2015 г., когато според депутата пет пъти е издаван Акт 10 за временно спиране на обекта. По думите му, те сезират прокуратурата именно за този период. „Превишението на времето за изпълнение е с 59 дни. Ние сезираме за тези 33, за които се говори в записите, стига се до тези 33 дни чрез тези актове 10, за да няма увеличение на сроковете”, поясни депутатът и допълни, че според него това е документна измама.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5177 |01.02.2019 Мира Баджева: Единственият ход на управляващите е оставка на Банов . 3| 4220 |31.01.2019 Социалист: Управляващите опитват да замажат случая с Банов, като изтъкват други суми . 3| 4531 |25.01.2019 Христо Иванов: Скандалите с даването на гражданство у нас са пречка за Шенген . 5| 4800 |23.01.2019 Юрий Асланов за Фрог: Управляващите може да използват натиск за изборни успехи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads