Реклама / Ads
1| 3811 |02.01.2024 НОВИНИ

Хванаха 28 нелегални мигранти на "Ботевградско шосе" в София

.
28 нелегални мигранти бяха хванати в превозно средство на бул. "Ботевградско шосе" в София, предава БТА. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред ФрогНюз, че задържането се е случило при рутинна проверка на бус тази сутрин - около 08:20 часа.
 

Задържаните нелегални лица са се определили като афганистанци и всички са мъже.

 

На място са били задържани и двама българи – водача на буса и негов спътник. Работата по случая продължава, посочват от полицията.

 

На 14 септември голяма група мигранти е открита край Казичене. По информация на националното радио се касаеше за над 30 души, всичките са мъже. Пред органите на реда са се определили като афганистанци. Нямат лични документи, информираха от МВР тогава.

 

На 26 октомври 2023 година гонка с кола с мигранти на АМ "Тракия" приключи с две жертви. В района на 273 километър край Сливен патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил, но водачът не се съобразил и увеличил скоростта в опит да избяга в посока София.

 

На 2 октомври пък бус с мигранти се обърна по таван в Брезник в понеделник. При инцидента бяха ранени 18 души.

 

На 11 ноември пък видяхме и присъди. Окръжният съд в Бургас потвърди присъдата на трима сирийски граждани, които са осъдени за трафик на мигранти. Това са Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, които са помогнали на 47 граждани на Сирия, Иран и Мароко да преминат с пътнически автобус от Малко Търново до Бургас. От съда изясняват, че управлявания от тях автобус не е регистриран и е бил с табели издадени за друго моторно превозно средство.
 

На 24 август 2022 година тримата подсъдими Омар, Абдулах и Ахмад превозваха в автобус 47 мигранти от Сирия, Иран и Мароко. При гонка с полицията автобусът помля патрулка с двама полицаи вътре на бургаското кръстовище "Трапезица".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3660 |02.01.2024 Здравната каса ще поема лекарствата за лечение на рак на млечната жлеза при мъжете . 1| 4215 |02.01.2024 Кои туристически дестинации са предпочитани от българите? . 0| 3660 |02.01.2024 Върховният съд попари съдебната реформа на Нетаняху . 5| 3676 |02.01.2024 Европол: Усилията за контрабанда на кокаин в Европа ще продължат да се увеличават през следващите 2 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads