Реклама / Ads

 

0| 2521 |24.06.2021 НОВИНИ

Янев и румънският посланик обсъдиха изграждането на трети мост над Дунав

.
Стефан Янев
Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску в Министерския съвет.

Двамата изразиха задоволство от развитието на двустранните отношения, основани на принципите на добросъседство и на общи европейски и евроатлантически ценности. Бе отбелязано, че двете страни имат интерес към засилване на политическия диалог и към възможности за двустранни срещи на високо ниво.

 

Бяха обсъдени перспективи за по-нататъшно разширяване на транспортните връзки между България и Румъния през Дунав. Изграждането на трети мост над реката ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туристическия обмен между двете страни, но и върху икономиката в региона като цяло.

 

Премиерът Стефан Янев и посланик Бръндуша Предеску очертаха перспективи за задълбочаване на връзките в различни области от взаимен интерес. Акцент бе поставен върху сътрудничеството по енергийните въпроси и в областта на туризма, както и върху необходимостта от увеличаване на инвестициите на двустранна основа. Също така се откроиха възможности за по-добро взаимодействие по отношение на икономиката и свързаността.

 

Служебният премиер Стефан Янев започна поредици от срещи по енергийни теми, като защитата на интересите на битовите и индустриалните потребители на ток, както и нормалната работа на българската енергийна система. Янев се срещна с представители на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, стопанската камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците и Асоциацията на индустриалния капитал:

 

"Всички сме чувствителни, когато продуктът на енергийната система се оценява в цени. Тези цени се отразяват както в ежедневието, така и по отношение на крайния продукт, който се произвежда от индустрията. Търсим баланс, търсим възможности. В тази връзка провеждаме и серия от срещи, за да намерим пресечната точка на интереси, така че едновременно консуматорите - и индустриални, и битови, да бъдат осигурени и задоволени от гледна точка на цена- качество, а така също енергийната система да работи функционално, без напрежение и без проблеми".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 10| 3495 |23.06.2021 ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ-СДС срещу Стефан Янев и Бойко Рашков . 5| 2582 |22.06.2021 Стефан Янев от Лом: Отнесена пътна настилка, наводнени мазета - трябва да помогнем . 2| 2425 |22.06.2021 След пороя: Премиерът Стефан Янев отива в Лом . 3| 5105 |19.06.2021 Янев за Борисов: В предизборна кампания това е нормалното политическо говорене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ