Реклама / Ads
0| 2941 |18.05.2022 НОВИНИ

Икономов, ПП: Отношенията ни с ИТН са добри, идват на коалиционните съвети

.
Калоян Икономов Източник: стопкадър, bTV
Стилът на „Има такъв народ“ е да атакуват и да държат такава риториката, но комуникацията в коалицията е добра. Това заяви пред bTV заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Калоян Икономов. Както пример той даде добрите му отношения със Станислав Балабанов от ИТН, с когото заедно са били в Украйна.
 

По думите му „диспутите в коалицията са нещо хубаво“ и правят управлението още по-прозрачно.

 

Икономов каза още, че на коалиционните съвети той е виждал представители на „Има такъв народ“, макар председателят на Народното събрание Никола Минчев да заяви, че от партията на Слави Трифонов не присъстват на тези заседания.

 

Що се отнася до твърдението на лидера на „Има такъв народ“, че „Продължаваме Промяната“ не работи за разобличаване на „модела на ГЕРБ“, Икономов заяви, че се опитват да спазват обещанието си да разкриват по една далавера на бившите управляващи всеки ден, но „никой не очаквал толкова кризи да сполетят държавата и те са в основния фокус сега“.

 

„Целта не е да се направи лов на вещици и да хвърляме обвинения към хора“, заяви народният представител по повод на обвинението от ИТН, че в „Продължаваме Промяната“ назначава бивши кадри на ГЕРБ в управлението.

 

По думите му водещо при назначенията е професионализма на служителите.

 

Икономов заяви, че са договорени 10 антиинфлационни мерки, но не потвърди дали нулевата ставка за хляба е сред тях и призова да се изчака брифингът, на който ще бъдат обявени.

 

Според него вдигането на пенсиите няма да „увеличи инфлацията на стероиди“.

 

„2 млрд. лв. ще излязат инфлационните мерки“, каза още Икономов.

 

„Не можем да каже сега няма да вдигаме пенсиите, гладувайте, за да няма инфлация“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3483 |11.05.2022 Проф. Кочева: В отношенията между България и Северна Македония не трябва да се намесват чужди сили . 0| 2951 |03.05.2022 Икономов, ПП: Към предложението си за Украйна ще добавим „военно-техническа“ помощ . 0| 5683 |30.04.2022 Асен Василев: Няма да има скок от 35% на газа. Отношенията ни с президента са в най-ниската си точка . 0| 2990 |08.04.2022 Премиерът: Ако обявим руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата, това е скъсване на взаимоотношенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads