Реклама / Ads
11| 5419 |17.03.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Самохвалствата на Борисов - нелеп виц, желаещите да го накажат на изборите рязко нараснаха

.
Илиян Василев
Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините. Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен анализ, но ще посоча само видимите черти. Пък и вече каквото и да правят нямат полезен ход. Това пише във Фейсбук бившият дипломат Илиян Василев.
 

„Нагнетиха интереса в хода кампания за ваксинация, без да осигурят ваксини. А са знаели, защото от ЕК изрично казаха, че недоставените ваксини заради искания от София за да имало по-голяма гъвкавост. Толкова гъвкави, че накрая останаха само ваксини на Астра Зенека. Тоест от правителството все пак са проявили избирателност в искания за по-голяма гъвкавост в полза на определена ваксина.

Сега следва сценката с оплакването - ЕК е виновен.

За да потушат пожара обещават милиони, но в бъдеще. Тъкмо направиха платформа за онлайн регистрация и .... ваксини няма!?

Нека да е ясно, при ваксините всички е ясно - числото на ваксинираните е почти равно на числото на получените ваксини. На склад няма какво толкова да се държи. За това всичко лъсва.

По-високите числа на заразените и страхът увеличава броя на желаещите за ваксинация естествено, броят расте /поне до онези 40 процента желаещи/, но .... ваксини няма. Като в тенджера под налягане.

И пак недоволство“.

 

„Стана ясно на всички, на някои по-ясно, на други по подразбиране, че властите водят нещата към пик на заразените преди и на изборите, без да са пресметнали всички варианти и последствия.

За да си измие ръцете "храбрият" Борисов оставя медицинските власти да съобщават лошите новини и цифрите, изчезващите легла и това че от петък сме отново затворени, по медицински съображения, не по политически. Опитаха и да децентрализизираха отговорността към регионалните РЗИ, но те нямат никакъв ресурс за компенсации и помощи.

Усещането за пълен хаос не е никак преувеличено. А хаосът ражда гняв.

Защото ще умират хора, заради тънките им сметки. И пак гняв.

И така постигнаха обратния на желания ефект - ядосаха много хора, дори и от тези пасивните. Почти съм сигурен че това само ще повиши активността на изборите. Страхът от заразата е старо чувство, гневът е пресен и ескалиращ.

Потенциалът за протестния вот е много по-голям от твърдото ядро на ГЕРБ. Нищо че на 2 и 3 април Щабът ще докладва апокалипсис - никой не им вярва. Никой“, пише Василев.

 

„Едно е ясно - самохвалствата на Борисов на фона на реалния живот звучат като нелеп виц и желаещите да го накажат на изборите рязко нараснаха.

ОтворИ, затворИ, спри, тръгни, а доходите падат. Работа няма. Този път се издъниха.

Ако бяха оставили служебен кабинет, отговорността щеше да бъде на него, сега цялата власт е у тях, а кризата е извън контрола им след поредицата от автоголове.

И накрая ще започнат да се оплакват, че някой им е скроил номер“, завършва той.

 

Facebook, Илиян Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3930 |16.03.2021 Илиян Василев: В отношението към Мария Бакалов се осветяват всички демони в народопсихологията ни . 30| 4320 |10.03.2021 Илиян Вacилeв: Благодарение на Турcки-Бaлкaнcки пoтoк внecoхмe СОVID-19 . 5| 6926 |28.02.2021 Илияна Йотова: Всеки ни казваше “Иди се разбери с Бойко”. Е, това няма как да стане . 0| 4289 |25.02.2021 Илияна Йотова: Децата ни да не мрат в шахти, това за мен означава смяна на модела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads