Реклама / Ads
27| 23344 |11.05.2021 АКТУАЛНО

Илиян Василев: Запомнете тази дата - краят на властта, краят на ГЕРБ

.
Последният ден на Борисов като премиер, последният ден от неговата политическа биография. Повече от 15 години този посредствен човек управлява и главното му постижение е, че сме твърдо на последно място в ЕС по основните показатели на развитие.
 

Оставя и тежко наследство - разделена и огромната част от мразеща го България.


Завлича на дъното и ГЕРБ, като за пореден път, отказва сам да поеме политическа отговорност за състоянието на партията. Отново не е честен със своите колеги и съпартийци, като отказва да признае че именно той, като едноличен и несменяем лидер носи отговорност за загубата на изборите и за несъвместимостта на партията с властта от тук нататък.


Вместо да отстранява кметове, депутати и партийни активисти, като отговорни за състоянието на ГЕРБ, той днес трябва да се изправи през всички и да обясни на форума и на десетките хиляди партийни членове и активисти на партията, защо нито един от тях повече няма да заеме пост в изпълнителната власт, защо голяма част ще бъдат разследвани и съдени за престъпления, извършвани с негова благословие, защо личната и професионална перспектива на всеки един от тях е катастрофална - никога вече няма да бъде някакъв фактор в обществото или политика и максималното им поле на изява ще бъдат медиите.


Докато не изтиска всичко от тях, докато не ги унищожи напълно като личности и политици, няма да ги остави на мира, защото "въпросът за лидерството в ГЕРБ" не стоял.


"Изправи се - Борисов вън" - с това трябваше да започне днес висшия форум на ГЕРБ. Трябваше. Но няма да се получи.


След Него и потоп.


Запомнете тази дата 11 май 2021 година - краят на властта, краят на ГЕРБ.

 

Facebook, Илиян Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 8619 |26.01.2021 Илиян Василев: Путин издава слабост. Те просто се мъчат да спечелят време . 17| 8113 |13.01.2021 Цветан Василев: След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый” . 46| 17183 |16.12.2020 Икономистът Асен Василев: Ако създадем електронно правителство, ще произведем 900 000 безработни чиновници . 8| 11666 |10.11.2020 Илиян Василев: Доц. Мангъров ще продължи да говори, но от ”първа линия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads