Реклама / Ads
33| 6010 |12.03.2019 НОВИНИ

Инджев: Костадин Костадинов изпрати свои хора да провалят представянето на книгата ми

.
Иво Инджев
Според моя информация от интеренет аз знаех, че Костадин Костадинов ще изпрати свои хора да свършат тази работа. И аз призовавам този политик, който е организатор на Луковмарш и е рамо до рамо с Корнелия Нинова, да поеме отговорност.
 

Това заяви журналистът Иво Инджев за опита да се осуети представянето на книгата му "Измамата "Сан Стефано" в Добрич.


През 2015 г. имаше четири анонимни заплахи срещу живота ми. Полицията установи трима. Прокурор Железчев после каза, че те упражнили правото на свободно слово. После имаше клипове с образа ми и думи "Убий русофоб". После направиха група, в която имаше призив, където ни срещнат да ни отрежат главите. Отново сезирах службите. По моя информация е установен този човек. Минават седем-осем месеца и няма реакция. Вече ми пращат биячи, защото си позволявам да пиша книги, които не им харесват, разказа той.

 

Организирана престъпна група искаше да предотврати едно събитие в Добрич. Член 174 а сочи, че който разтури или попречи да се проведе събрание, се наказва с лишаване от свобода до две години. Къде са институциите? Заявиха ми, че нямам право да говоря. Цинично изкривяваха името ми. Респектираха ме от първия ред - кой с боксове, кой със страшни погледи. Тяхната цел бе да ми затворят устата. За да вляза, трябваше де избутам един, който се бе разкрачил като есесовец. Имаха чувство за безнаказаност, обясни Инджев.

 

Утре това може да се случи на всеки. Може всеки да си наеме едни мутри, допълни той.

 

Някой от гражданите извика полиция. Подвиха си опашките. Нали бяха толкова храбри. Изведнъж стават хрисими, когато законът надвисне над главата им. Ако това бъде оставено без последици, не знам какво би могло да се случи. Аз припомням известни неща, но погребани 45 години, посочи още той.

 

Кого освобождават? Робите освобождават. Другите нации празнуват своята независимост. Никой не си празнува зачеването. Празнуват своята независимост. Това обясни още Инджев в подкрепа на своята теза, че 3 март не трябва да е национален празник.

Няма такова нещо като русофоб, това е измислица нарусофилите, за да защитят своята кауза, каза още той.

 

Той коментира и какво точно съдържа последната му книга. "В книгата си не защитавам моя теза, а теза на Раковски. Той категорично призовава българите да не позволяват друга държава да се намесва в Освобождението. Раковски бяга в Истанбул, в руското посолство, но оттам така го натирват, че той не иска да чуе повече за Русия. Фактически България се освобождава от двете евразийски империя - Русия и Турция, на 6 септември 1885 година. Срещу нашето Съединение най-много недоволства Русия, която забележете твърди, че България нарушава Берлинския договор. Ето тази теза защитавам в книгата си. Руската армия не е дошла тук да освобождава, а да присъединява територии към своята империя. Не случайно 10 години по-късно Русия къса дипломатическите си отношения с нас. Тя се опитва да разшири империята си, а българите ѝ попречват. Това много ядосва Русия. Няма такова нещо като русофоб. Това е измислица на русофилите, за да прикрият, че служат на чужда кауза и интереси", категоричен беше Иво Инджев.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4741 |07.03.2019 Във Франция сравниха дузпата на Рашфорд с гола на Костадинов . 2| 5145 |01.02.2019 Костадин Паскалев: По-добре избори до дупка, отколкото корупция до дупка . 0| 4072 |07.11.2018 Иво Инджев: Демократите ще засилят разследването срещу Тръмп за връзките му с Русия . 4| 4743 |14.09.2018 Костадин Паскалев: Има уникална корупция при изпълнението на строителните обекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads