Реклама / Ads
6| 6214 |27.03.2008 НОВИНИ

Йордан Бакалов: Жертват цялата държава заради един човек!

.
Не съм аз „Запалката". Това заяви министърът на вътрешните работи Румен Петков пред депутатите от комисията по вътрешна сигурност и ред. Те се събраха извънредно, за да чуят обясненията му по поредния скандал.
 
Става дума за срещата на министъра с т. нар. „братя Галеви" от Дупница с посредничеството на Алексей Петров. Новината първо пред депутатите обяви бившия шеф на НСБОП Ваня Танов. Румен Петков го нападна веднага след това, че бил разкрил офицер на прикритие, който дори бил награждаван за заслуги към България. Петков не виждал защо трябва да подава оставка. Според него в МВР всичко било наред и той контролирал нещата.

По повод изнесената в сряда в парламента информация, че вътрешният министър е бил разработван от службите под псевдонима „Запалката", Румен Петков заяви, че преди време самият Ваньо Танов му бил показал подобна разработка и по случая е паднал „здрав смях в МВР".

Румен Петков заяви пред журналисти: „Никога не съм бил обект „Запалката". Подчертавам, няма върнато искане за използване на специално разузнавателно средство за периода, в който съм министър, точно за да не бъда някой ден обвиняван, че съм възпрепятствал работата на службите. Но пък чак дотам аз да съм направо обект, не съм стигнал".

Министърът потвърди, че срещата му с дупнишките бизнесмени братя Галеви преди време е била организирана именно от Алексей Петров, както и че е била филмирана от службите. МВР шефът обвини бившия директор на ГДБОП за това, че е разкрил офицер, работещ под прикритие за службите.

 Господин Танов си е позволил да обяви пред депутатите, че на срещата са били Алексей Петров и т.нар. братя Галеви. По този начин той по същество е казал на народните представители, че Алексей Петров е служител на МВР. Това е показател докъде може да стигне политическата низост по най-бруталния начин да бъде огласен един офицер, който работи под прикритие, категоричен е Петков.

Не мога да проумея как може да се жертва цяла държава заради един човек. Това заяви пред Frognews.bg шефът на синята парламентарна група Йордан Бакалов. Така той коментира нежеланието на Сергей Станишев да поиска оставката на вътрешния министър. С целият този скандал и с изявленията на Петков, че Алексей Петров е офицер, дори заслужил, дори работещ вече и за ДАНС, е отмъщението на Петков срещу премиера и Петко Сертов, смята още депутатът.

Още трима народни представители от Комисия по вътрешна сигурност и ред потвърдиха, че Ваньо Танов не е казвал, че Петров е офицер или секретен сътрудник. Според тях прокуратурата ако иска да си изпълни задълженията както трябва да провери стенографския запис от заседаниеот на комисията в сряда и сама щяла да се убеди как стоят нещата.

Петков си позволява такова поведение, защото е спокоен, че главният прокурор няма да си позволи да го разследва. Чувството за недосегаемост дава на министъра основание да казва каквото си иска, да обвинява други хора за неща, които не са извършили и дори да се държи арогантно, категорични са депутати. Според тях Петков никога сам няма да подаде оставка нито ще признае поредицата от скандални гафове в МВР.

Срещата ми с бизнесмените от Дупница е заснета на филм по мое нареждане. Всичко е било законно. Ако се пазеха записите, щяхте да видите на тях и един интересен човек - става дума за малкия ми син, който ме чакаше в колата. Пожалете ме. Това бяха последните изречения, с които министър Петков приклучи диалога си с медиите. Преди това той напористо нападна отново Танов, че е издал особено ценен сътрудник.

Самият Алексей Петров в кратко изявление за агенция "Фокус" казва, че Ваньо Танов се държи като малко дете в неравностойно положение, което е седнало на купа сено със запалена клечка. Време било, който го е сложил там да го прибере.  Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5169 |22.03.2008 Протест пред китайското посолство заради Тибет . 4| 4892 |18.03.2008 Арестуваха заместник-директора на ГДБОП заради тежки нарушения . 0| 4929 |18.03.2008 Задържаха заместник-директора на ГДБОП заради тежки нарушения . 0| 4662 |18.03.2008 Задържаха заместник-директора на ГДБОП заради тежки нарушения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads