Реклама / Ads
7| 6497 |07.07.2020 НОВИНИ

Софиянци, не слушайте Фандъкова, вземете си лодка. И днес ще вали

.
снимка от вчерашния потоп в района на НДК Източник: Георги Янев, Facebook
За часове улиците в централната част на един европейски град се превърнаха в реки. При пороя снощи в София са се изсипали между 50-60 л. на квадратен метър. За кратко време се покачиха нивата на няколко реки. Наводниха се апартаменти. Наводнени са били и автомобили. Цяло чудо е, че няма пострадали хора. Трябва ли да благодарим на столичния кмет Йорданка Фандъкова?
 

Най-сериозна е била обстановката в района на НДК. Под Моста на влюбените е имало плуващи коли. Видеа в социалните мрежи показват как превозните средства се пълнят с вода, докато в тях има хора. 


Перловската река излезе в участъка при моста на ул. "Шипка". На терен са всички екипи за почистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд трябва да се почистят шахтите заради очакваните валежи следобед. В момента екипите работят на няколко места - "Лъвов мост", транспортния тунел, също така в две болници работят екипите на пожарната. Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700, като над 430 от тях са били за наводнявания. Има и стотици сигнали за прекъснато електричество. 


Въпросът е - нормално ли е при обилен летен дъжд цяла София да плува във вода? Нормално ли е да няма адекватна отводнителна система? Нормално ли е шахтите да не се почистват, да се получава затлачване с боклуци и при три капки дъжд подлезите да плуват във вода, метрото да спре, а хората да се чудят как да спасят покъщнината си? Нормално ли е апартамент в централната част на един европейски град да потъне заради буря? 

 

снощи, до парк Военна Академия

 
Posted by Георги Янев on Monday, July 6, 2020
 

пл."Славейков"

Posted by Валери Костадинов on Monday, July 6, 2020

ps. ръката ми трепереше, затова е такова видеото

Posted by Milla B. Yoveva on Tuesday, July 7, 2020
 
Posted by Bangelcheto Bangelov on Monday, July 6, 2020


И аз пак ще попитам - трябва ли да благодарим на Столичната община за реакцията? Или трябва да се питаме защо се стига до тук? 


Извинете, но това е срамно. 


Срамно е, защото София се превръща във Венеция и при по-малък интензитет на валежите. Многократно се появяват снимки в социалните мрежи около ул. “Граф Игнатиев” - трън в очите на гражданите и черна точка в биографията на Столичната община. Проблемът обаче не е само с гафа на “Графа”. Проблемът е, че липсва каквато и да било политика - че всичко се прави постфактум, че се действа през пръсти. Защото и в най-крайните квартали на столицата шахтите не се почистват, например. И за това многократно сигнализират гражданите. 


Чия работа е? Моя, ваша? Не, но за съжаление така действа управлението. 


Вземете си лодка, днес също ще вали. 


Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7943 |22.04.2020 Методи Лалов: Гешев ще привика Фандъкова, за да се разбере какво знае и какво не за ”Чистота-Искър” . 18| 15529 |18.04.2020 Иван Бакалов: Изля се гняв по тия софиянци, но... . 1| 4385 |06.02.2020 Борис Бонев: Г-жо Фандъкова, в града ни е сиво и с такъв бюджет и такава политика ще продължи да е сиво . 6| 4567 |04.11.2019 При 100% преброени гласове: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads