Реклама / Ads
0| 3411 |09.04.2022 НОВИНИ

Йорданова: За да има осъдителни присъди, трябва да имаме железни доказателства

.
Надежда Йорданова Източник: стопкадър, БНТ
”Във вторник ВСС ще разгледа част от основанията за отстраняване на Иван Гешев. Очаквам ВСС да подготви професионално, обективно и да се разгледат всички обстоятелства. Знам, че за тях това решение ще е трудно, защото те го избраха, въпреки че той не отговаря на изиксванията на Конституцията”. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред БНТ.
 

"Нито в Плана, нито в разговорите в МС не е поставено условие да падне ветото за РСМ, за да получим парите", подчерта тя.

 

"С един пункт ще се съглася с ГЕРБ. За да имаме обвинения и присъди, ни трябват железни доказателства, събрани спрямо реда и законите в България. И тук идва отново ролята на прокуратурата, защото тя води разследването", допълни правосъдният министър.

 

"МП няма право да взима страна по действащи акции на МВР. То може да осигури правна помощ, когато има нужда", добави тя.

 

"Това, което се обсъди на заседание на Министерски съвет и беше оповестено от говорителя на правителството беше свързано със системно неизпълнение на служебните задължения", заяви кратко Йорданова по повод поисканата оставка на шефът на НСО ген. Емил Тонев.

 

"Считам, че включително в опозицията има отговорни народни представители, които знаят какви обещания са поели и те включват съдебна реформа. Аз протягам ръка към всеки депутат, включително и от опозицията, който ще изпълни ангажиментите си за съдебна реформа", добави тя.

 

"Нека не поставяме знак върху това, което ще се случи във вторник и избора на следващия ВСС. Това са две много различни процедури. Ще положа всички усилия следващият ВСС да отговаря на Конституцията и да работи в интерес на обществото", подчерта Надежда Йорданова.

 

"Стува ми се, че в България сме свидетели за първи път на коалиционно управление, което действа по демократичен начин. Смятам, че трябва да се подобри диалогичността в нея, но според мен това е един демократичен процес", завърши министърът на правосъдието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3011 |04.04.2022 Йорданова: Твърденията на Гешев са странни. ВСС е длъжен да разгледа освобождаването му по същество . 0| 3048 |01.04.2022 Надежда Йорданова: Максимално скоро ще изпратим документите за разпита на Божков . 0| 3080 |27.03.2022 Надежда Йорданова: Къде са делата за корупция на високите етажи? . 0| 3358 |25.03.2022 Йорданова: ВСС ще направи всичко, за да не гледа част от обстоятелствата за отстраняването на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads